Tuorein sisältö

Altered Carbon 2-5: sankari vetää itseään turpiin - tätä on odotettu

01.04.2020 klo 23.30 | Luettu: 4737 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
I Wake Up Screaming


Se on suora vastaus toiveisiini, kun Kovacs on laittomasti kahdessa ruumiissa. Toinen versio on käynyt läpi sankarin matkan ja aiempi varmuuskopio ei, mutta tarinan sääntöjen mukaan kumpikin versio on aito. Toivon siis vielä enemmän: se, että ihminen soveltuu eri kehitysvaiheissa eri tehtäviin, olisi vahva perusidea myös kertomukselle kontrollista, kuten scifi-Kiinasta.

Sankarillisen Kovacsin tyttöystävän digitaalinen aivovamma vakiintuu ideana. Muistettuaan jotakin lyyli karkasi sotapolulle, mutta hän tulee heti takaisin ja hän tiedostaa sekoilevansa. Tämä kytkeytyy edellämainittuun, kun lyyli äkäilee, että Kovacs tahtoo naisen, joka hän oli, eikä naista, joka hänestä on tullut.

Sankarit lähtevät kävelemään kohti vastarintaporukkaa, joten ehkä kausi ilmaisee ennen loppua, mitä itua konfliktissa on olevinaan. Älä kysy, mikä on normaalitila, mutta poikkeustilan julistava Vladimira Putin kasvattaa valtaansa taas.

Tekoälykaveri etsii virtuaalimaailmasta apua hajoavan mielen ongelmiin. Sivuraide vastaa kutakuinkin sitä, kun seikkaileva merimies on vähällä antautua merenneitojen laululle, mutta kun hän ymmärtää utopian olevan valhetta, hän paljastaa antaneensa Arielille syfiliksen ja yleisen hämmingin aikana hän pakenee.

Kerronta ei varsinaisesti nouse siivilleen, joten panttaan isoja tähtiä, mutta usko on uudistettu ja jatko kiinnostaa. Kirjaimellinen cliffhanger-lopetus Kovacsien tappelulle toi taas mieleeni Farscapen ja sen, kuinka Farscape monisti sankarin, antoi molemmille versioille aikaa ja kykeni sekä tappamaan sankarin että jatkamaan hänen matkaansa. Tällaisen sarjan tehtävä on jättää yhtä jännä muisto.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tunteet ne on robott... Motörheadin kitarist... >

Keskustelut (4 viestiä)

shaiba

02.04.2020 klo 01.49

No mitä helvettiä. Oletteko ihan vitun vammasia siellä toimituksessa? Voisko jonku hieman enemmän spoilaavan pistää otsikoksi?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.04.2020 klo 02.52

Kovacs Kakkonen riehuu jo trailerissa.

"Tätä on odotettu" viittaa sekä traileriin että siihen, että olen toivonut tämäntyyppistä perusidean laajentamista. Trailerin ja edellisen jakson perusteella ei ollut selvää, minkälainen kopio Kovacs Kakkonen on, mutta tämän jakson perusteella hänkin on aito Kovacs.

Mutta kyllä, otsikossa on spoileri ja jutussa niitä on lisää ja spoileripolitiikasta saa jakaa palautetta vaikka tuohon tyyliin. Otan kaiken huomioon.
lainaa
Lappis

02.04.2020 klo 16.38

Nämä teidän tekstit ovat kyllä kauttaaltaan kammottavaa kuraa.

Olen älykäs ja erotun massasta nokkelalla sanailulla-mentaliteetti paistaa vahvasti läpi ja kolisee omille nilkoille rajusti.

Tällaiset tekstit eivät anna mitään lukijalle paitsi hitonmoisen vatutuksen. En vieläkään voinut lukea "arvostelua" loppuun asti.


lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.04.2020 klo 19.31 1 tykkää tästä

Ymmärretty tämäkin. Seuraava teksti on ilahduttavaa lälliä vähintään puoliksi.

Yritän rajoittaa oivalluksia, sopeutua joukkoon ja osua pyttyyn.

Mieli menee ihan mustikaksi, jos "luet" seuraavan jutun vaikka vain puoleen väliin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova