Tuorein sisältö

Altered Carbon 2-4: tonnikala, katkaravut, kinkku ja herkkusienet - klassikko, vai vähän liikaa?

26.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 2030 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 4:
Shadow of a Doubt


Tarina saavuttaa puolivälin. Yritän ilman kyynisyyttä ymmärtää, mikä se on. Sankarin tyttöystävä Quattrostagioni Unicorny ja tekoälykaveri Poe tilttailevat: nainen on menettänyt muistinsa ja tekoäly ei tahtoisi menettää. Odotin enemmän kuin small-talkia, kun he ottivat yhtäläisyyden puheeksi. Vilkaistuaan uutisia nainen saa tietää olevansa terroristi, joten sankari mainitsee hänen olevan myös ihmiskunnan digitaalisen evoluution äiti, joten nyt nainen saa vainun romanttisesta menneisyydestä ja he sekstailevat, ja täyteen pumpattuna Quattrostagioni sitten jatkaa terroria.

Tällaista katsoo ja selvennyksiä on tulossa, mutta mikä oikeasti on homman pointti? Mitä saimme tästä irti? Näyttelijöiden vaihto ja erisnimien ja taustatietojen pudottelu olisi helpompi niellä, jos esim. tämä jakso malttaisi poukkoilun ja listaamisen sijaan keskittyä neljään isoimpaan asiaan, jotka määrittelevät naisen, jota sankari on jäljittänyt ympäri universumia.

Sankari ja roisto kehuskelevat olevansa parhaita ikinä, koska tappelu on tulossa. Roisto oli aikanaan sankarille isähahmo ja muissakin sivujuonissa mainitaan vanhemmuus, mutta ei tämäkään teemaksi paisu. Poliitikkoleidin isä perusti planeetan, joka pitäisi nyt pelastaa politiikalta, mutta olemme tutustuneet kulttuuriin vain roistojen ja palkkasoturien näkökulmista. Keskeisten hahmojen elävöittämistä jakso jatkaa kyllä ja on siinä tiettyä jännitettä, kun sekä sankari että karpaasiroisto ovat kykeneväisiä hämmentymään oman puolen kuvioista.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tukkahevitoukokuu va... Defending Jacob -tra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova