Tuorein sisältö

Lipputulotilanne: suosituin leffa isoimmilla markkinoilla tienaa noin 7 dollaria per teatteri

23.03.2020 klo 11.00 | Luettu: 714 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Koronavirus pysäytti myös elokuvamaailman viime viikolla. Lipunmyynti oli jyrkässä laskussa jo ennen sitä. Jopa maanantain perinteiset lipputulouutiset on peruttu (voi ei!), mutta uutisoidaan kerran juuri siitä.

Yli-innokas leffafani seuraa Yhdysvaltain lipunmyyntiä saadakseen ensi käden tietoa alan suunnasta. Montaa viikonloppua en ole jättänyt väliin viimeisen 20 vuoden aikana, mutta tältä viikonlopulta studiot eivät julkista tietoja ja isoimmat ketjut olivatkin kiinni.

Tuorein tieto on torstailta. Katsotuin elokuva Yhdysvalloissa oli Pixarin Eteenpäin (Onward), joka tienasi 33 296 dollaria, eli noin 7 dollaria per teatteri. 7 dollaria on reilut 2 dollaria vähemmän kuin yksi lippu keskimäärin maksaa. Elokuva ei pyörinyt torstaina 4 310 teatterissa, mutta sen oli tarkoitus pyöriä, joten se on ns. virallinen luku. Torstain moraalinen voittaja on Emma, joka tienasi peräti 212 dollaria per teatteri, eli 677 dollaria.

Vertailun vuoksi: viime vuonna Captain Marvel tienasi 4,2 miljoonaa dollaria maaliskuisena torstaina, oltuaan teattereissa 14 päivää. Se tarkoittaa 980 taalaa per teatteri.

Erään seuraamani lipputulokolumnin kirjoittaja uutisoi, että hän istuu nyt kotona katsomassa Monty Pythonin lentävää sirkusta. Hän on myös vuokrannut elokuvat Emma, The Invisible Man ja The Hunt, joiden on tarkoitus tehdä tiliä teattereissa tällä hetkellä, mutta jotka on mahdollista vuokrata Suomessakin 18-19 euron "poikkeustilahintaan". Itselleni karanteeni on luontainen tila, joten ei ole uutisoitavaa, mutta yritin eilen pelata Mortal Kombatia Spawnilla ja sain turpiin, jos haluat välttämättä tietää.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Voice Of Finlandissa... Folk metal -faneille... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova