Tuorein sisältö

Altered Carbon 2-6: jos minä olisin minä, en olisi tuollainen mulkku kuin minä

03.04.2020 klo 23.00 | Luettu: 1056 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 6:
Bury Me Dead


Edellinen juttu oli sekava? No, jos et seuraa sarjaa itse, tilanne on yksinkertaisesti tämä. Sankari on kahdessa sukassa. Tulevaisuudessa vain yksi sukka on sallittu. Sukat yrittävät mehustaa toisensa siksikin, että toinen on paha.

Sankarin roikkuessa kalliossa paha varmuuskopio yrittää manipuloida sankarin tyttöystävää, joka aikanaan purki sankarin pahuuden. Sankarin yhä paha versio alkaa kehittyä kohti sankarillisuutta, eli hölmistyneenä aukoa silmiä ja suuta elämän suomien mahdollisuuksien edessä. Myöhemmin hän keskustelee hyvän version kanssa ja tippa linssissä ymmärtää lisää.

Jakso sävähdytti, vaikka on turhauttavaa, ettei tämä matka alkanut heti, kun Anthony Mackie oli vakiinnuttanut asemansa pääroolissa. "Paha versio" tuntuu ymmärtävän, miksi "hyvä versio" tappoi heidän siskonsa. Se vaihe, jossa hän ei ymmärtänyt, kesti noin 10 minuuttia. Useimmissa kloonitarinoissa kloonit ovat alusta aloittavia yksilöitä, mutta tämä maailma sallisi sen, että sielun kaksi versiota ovat pitkään vihaisia toisilleen haarautumisen jälkeen tehtyjen valintojen johdosta.

Kauden alussa sankari totesi käyneensä tällä planeetalla aiemminkin. Kun tyttöystävän kapinaliikkeestä on puhuttu, olen muistanut sirpaleita 1. kauden takaumista, joissa kapinoitiin. Olen silti ollut yleisessä häh-tilassa kapinan suhteen, koska kapinalliset ovat olleet sivumaininta ja pahan poliitikon kuviot tuntuvat vain taustatarinalta sankarin yksityisille ongelmille. Nyt ainekset kuuluvat samaan soppaan, kun jakso mm. selventää miksi kapinaliike oli sivumaininta.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-5 --- Jakso 2-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Koronavirus siirtää ... Mm. Black Widow, Mul... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova