Tuorein sisältö

Altered Carbon 2-8: lepakkomiehen sininen taivassäde on pysäytettävä

16.04.2020 klo 23.00 | Luettu: 2693 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
Broken Angels


Juonipaljastuksia.

Sankari ja paha varmuuskopio lyövät taas hynttyyt yhteen ja pim, nyt he ovat naispahiksen olohuoneessa. Ongelma on yhteinen: tyhjästä pimpahtaneet avaruusolennot hautovat kostoa. Jo Quellcrist Falconer kuulostaa hylätyltä He-Man-hahmolta, ja sarja jatkaa fantasian puolelle lipsumista dialogilla tyyliin "laulutorni säilytti enkelitulta hallitsevien muinaisten sielun".

Kaudella meni aikaa ilmaista, että partapahiksella ja sankarilla on historiaa. Nyt partapahiksen ruumis on ufolepakon käytössä, mutta toki pahan hengen valtaama äijä saa itsekin heittää lauseen tai kaksi voimapsykoosin keskeltä, kuten aina käy.

Sankari on jahdannut unelmaa elämänsä naisesta, mutta nyt kun nainen on taas järjissään, nainen filosofiansa mukaisesti tahtoo uhrautua. Sovitaan, että sankari oppi jotakin: hän uhrautuukin itse.

Sarja voi jatkua, koska sankarin varmuuskopio jää jäljelle, eikä hän ole paha enää (tai ainakin tämä on parempi idea kuin vihjattu toinen mahdollisuus). Vaikken pitkän tauon jälkeen voi mennä takuuseen Farscapen teknisestä laadusta, Farscape teki tempun paremmin antamalla sankarin kummallekin versiolle aikaa vakiintua. Tällä kaudella kakkossankari pimpahti tyhjästä ja aukoi suutaan tajuttuaan, ettei hänen tarvitse olla paha.

Tekoälykaverin rappio oli jämäkin sivujuoni, josta siitäkin puuttuu taso, kun tekoälyn ja sankarin ystävyys tuntuu teoreettiselta virallisen herkän keskustelun aikana. Myöskään sankarin ja leidin tunteilu ei pärisyttänyt. Pidin ratkaisevasti enemmän 1. kaudesta, mutta siltä pohjalta ja sujuvan liike-energian johdosta en tätäkään inhonnut.


Keskiarvo 18 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sunrise Avenuen kier... Saksalainen folk-yht... >

Keskustelut (2 viestiä)

Bub

17.04.2020 klo 00.38 3 tykkää tästä

Ensimmäinen kausi huomattavasti parempi. Heikoimmat kohdat oli metsässä hengailevien anarkistien seuraaminen ja toinen kausi keskittyi liikaa juuri siihen.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

18.04.2020 klo 16.47

Päänäyttelijän vaihtuminen tapahtui jotenkin kökösti. Eka kausi oli huomattavasti parempi.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova