Tuorein sisältö

Devs 6/8: Zootropoliksen laiskiaisia ja potentiaalisia maailmanloppuja

24.04.2020 klo 23.00 | Luettu: 1828 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:


Toistan: sarja olisi voinut alkaa jaksosta 5. Muutama asia olisi epäselvä ilman jaksoja 1-4, mutta jaksot 1-4 tarjosivat ensisijaisesti epäselvyyden tunteen, josta siitäkin ehtisi nauttia nyt.

Selvennyksiä on tiedossa, kun sarja on ensin vieraillut yhden tähden reviirillä. Kun päähenkilö ilmestyy vaatimaan vastauksia, hahmot pitävät taas pitkiä... taukoja... istuessaan... selkä suorassa. Miksi... tulit tänne... kyselemään... poikaystäväsi murhasta... jos jo arvasit totuuden? Kysy... siitä muusta... minkä katsoja jo tietää. (Tietokone ennustaa tulevaisuuden.)

Päähenkilölle selitetään fysiikan alkeet kuin 800-luvun maajussille, joka luuli kummitusten pudottelevan omenoita. Pointti: jos kaikelle on syy, joka voidaan tarkasti osoittaa, eikö kaikki ole ennalta määrättyä? Filosofian kannalta sillä ei pitäisi olla väliä. Uskoitpa kohtaloon tai et, se ei ole syy lakata tekemästä järkeviä valintoja tai "valintoja".

Jeesus mm. tiesi Pietarin kieltävän hänet kolmesti, koska Jeesus on kytköksissä ajan ulkopuolella elävään voimaan. Se ei tarkoita sitä, että Pietarin jokainen ajatus on käsikirjoitettu, vaan sitä, että loppuratkaisun tietävä voima harrastaa valikoivaa aikamatkustusta muokatakseen jatkumoa omista syistään. Tässä sarjassa yritetään ymmärtää jatkumo scifin keinoin. Kaiken järjen mukaan tulevaisuuden tuntevat ihmiset voivat muokata tulevaisuutta, mutta totta kai loppuratkaisu on "ainoa mahdollinen" kuolevaisten näkökulmasta siinä vaiheessa, kun kuolevaiset eivät ehtisi tehdä enempää muutoksia.

Sarjan tieteilijä inttää, että jos ennustetusti syöt huomenna omenan, et voi olla syömättä. Siinä ei ole logiikan häivää. Sarjaa saa syyttää typeristä hahmoista, vaikkei sarjaa voi vielä syyttää typerästä loppulausunnosta. Kuivien hahmovetoisten osioiden perusteella lausunto on sen suuntainen, että ihan sama, kunhan jotakin saa halia. En huolisi näitä tyyppejä dakimakuraan.

Tyhjästä tulevan ilmoituksen mukaan todellisuus loppuu huomenna nykyisessä muodossaan, koska pimpeli pom. "Tieteen" kanta rajoittuu siihen, että pitkäpiimäistä trillerijuonta läpikäyneestä sankarista se varmaan johtuu.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 5/8 --- Jakso 7/8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Turmion Kätilöt julk... I Will Always Love Y... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova