Tuorein sisältö

Brave New World 1-7: romantiikka jakorasian kanssa on kuin sähköaitaan pissaisi

13.08.2020 klo 22.50 | Luettu: 1795 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Monogamy and Futility, Part 1


Rehellisessä tulevaisuuden pershipassa alfat jahtaavat betoja metsässä yhdyntää harrastaakseen. Juntti koettaa mainostaa romantiikan kauneutta. Perinteisten arvojen mukaan juntti on eksynyt painajaiseen, mutta yhden illan suhteet ja pettäminen ovat ihan oikeiden ihmisten ominaisuuksia, joten tilannetta voi ajatella toisinkin. Irtoseksiin kyllästynyt juntti tahtoo monogamiaa monogamialle myönteisen neiti betan kanssa. Yhteiskunnan painostuksen vuoksi beta jatkaa muiden panemista kielletyn deittailun sivussa, kuten tosielämässä moni perhe-elämästä kiinnostunut himonussija joutuu himonussimaan salaa.

Juntti kihisee mustasukkaisena jo ennen kuin beta alkaa harrastaa deittailua myös matalan libidon alfan kanssa. No niin, tähän aktivoitunut "tunneäly" taas johti: kolmiodraamaan, eli homeovestiittinaisten versioon James Bond -tyylisistä narsistisista pukkifantasioista. Odotellaan parin tuotantokauden tai leffatrilogian ajan, kun viriili könsikäs ja varautunut pehmo tappelevat siitä, kumpi saa tökkiä Pandoran lipasta - niin romanttista. Juntin kaipailemissa vanhoissa ajoissa on siis omat ongelmansa.

Se on asia erikseen, että työväestö on lääkitty aivottomiksi muurahaisiksi, jotta alfat ja betat voivat bilettää (tosielämää taas mukaillen). Työläiset saavat inspiroitua junttiraivosta. Se juoni etenee noin minuutin. Saman verran lohkeaa taas huomiolle, ettei narisevan diktaattoritekoälyn luoja tiedä itsekään, minkälainen vertaus nettiajasta tekoäly on olevinaan. Parhaisiin jaksoihin verrattuna kolmiodraama vaatii ajatusta pysyäkseen huomionarvoisena, mutta se on se toivoa ylläpitävä luovempi puoli, kapinajuonien tuoksahtaessa pakkopullalta.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Duuri on haikeaa, m... Tom Holland ja Rober... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova