Tuorein sisältö

Dark 4/26: essen meine scheiße on paljon pyydetty

03.07.2020 klo 21.15 | Luettu: 990 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Doppelleben


Pelkäsin sarjan temppuilevan aikamatkalla ennen nykyisyyden selittämistä, mutta on hauskaa, kun kertoja satuilee tulevaisuuden vaikuttavan menneeseen. Sitä fantasiaa en tajua, jossa mustat aukot ovat aukko: ne ovat aukon vastakohta. Käsittämätön voima murskaa ajan virran, joten piipahdanpa siitä ohi 80-luvulle? Lihamylly tepsii sisäfileeseen, joten ajanpa traktorilla sitä kautta Bahamalle?

Sitä saa odottaa, mitä jakso näyttää. Sain inspiraation arvostella joskus tulevaisuudessa vastaavan jakson mind-mapilla, jossa listaan mieleen jääneet asiat ja koristelen ne töherryksillä. 1. Poliisit tutkivat asioita tietämättä olevansa scififantasiassa. 2. kuuroja ja transhahmoa käytetään kliseisesti "eksotiikkaa" luomaan. 3. ??? 4. Profit.

Eurodekkareilla on vannoutunut kannattajakuntansa. Ehkä sarja edustaa eurodekkarien perinteitä kunniakkaasti ja yliluonnolliset elementit tuodaan mukaan suhteellisen nerokkaasti. Eurodekkareista kuten tästäkin tapaa uupua intiimi, henkilökohtainen taso. Saatan viihtyä lähes yhtä vahvasti kuin katsoessani isojen ja pienten muurahaisten traagisesta reviirisodasta kertovaa luontodokumenttia.

Tämä "Saksan Stranger Things" ei ole ratkaisevasti huonompi kuin Stranger Things oli yliajalle venyttyään, mutta kun Stranger Things oli asian ytimessä, maagisesti kadonnutta pentuaan kaipaava Winona Ryder reagoi hysteerisesti keksimäänsä kommunikaatiotapaan ja olin täysillä mukana. Viime jaksossa oli pari tyyppiä, joista aloin saada otteen. He ovat haihtuneet. Jakso on hahmovetoinen ilman vedettäviä hahmoja. Scheiße.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yhdysvaltain preside... Mausteliemeen säilöt... >

Keskustelut (2 viestiä)

DarkKnight66

04.07.2020 klo 00.45 2 tykkää tästä

Tää sarja muuttuu kait toisella ja kolmannella kaudella paremmaksi.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.07.2020 klo 02.46

Pidin ekasta kaudesta, mutta kiersiöt ja kiersiöiden kiersiöt pääsevät vauhtiin vasta toisella kaudella, joka oli vielä parempi. Kolmas vielä katsomatta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova