Tuorein sisältö

The Third Day 2/6: onko hihhulisaaren pimein pöpi Jude Law itse?

08.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 1528 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Saturday - The Son


Hymyilisin, jos lyhyt ja sujuva jännityssarja vihjailisi kaikenlaista, mutta mitään ei tapahtuisi, sillä se vähintäänkin kommentoisi kaltaisieni neurootikkojen luottamuspulaa ihmisiin. Jude Lawin hahmon kostea ilta suljetulla saarella johti painajaisiin, muistinmenetykseen ja heräämiseen vieraan naisen vierestä. Hän nukkui pommiin, joten hän ei vieläkään pääse pois. Onko hänet huumattu, vai pitäisikö hänen ottaa vastuuta? Kristillinen majatalonisäntä on sekoilusta huolimatta vieraanvarainen hymypoika.

Vatkaa käsiä tosi nopeasti ja kuvittele, että kehittyvä tunne johtaa tulipalloon. Hadouken! En ole vastaavalla tekniikalla syntyvien uskonnollisten tuntemusten ystävä ja Raamattukin varoittaa niistä, mutta ehkä herätysliikkeissä saa ulista hysteerisenä, jos se lohduttaa. Law selventää, että hänen painajaisensa, näkynsä ja viimekertainen jokirituaalinsa liittyvät hänen murhattuun poikaansa, joten ei se tunnu toimivan, kun hän yrittää pysyä tyynenä. Kun tärähtänyt juntti syyttää häntä murhaajaksi, skenaario haiskahtaa lavastetulta shokkiterapialta tai alitajunnan tuotteelta, vaikka sille löytyy suhteellisen uskottava selitys.

Päähenkilö myöntää olevansa epävakaa. Toivon tämän olevan tarina mielenterveysongelmaisen huonoista päätöksistä, mutta yhtälailla sitä voi elätellä toivoa salaliitosta, sillä se mainittu vieras, Katherine Waterstonin sympaattisesti näyttelemä nainen tarjoaa huumeita epävakaudesta kuultuaan. Olennaista on se, että Lawin tasoisen kyvyn naama on kamerassa kiinni: se on koukuttavampaa kuin monet vahvistetusti erikoiset juonet. Eritoten konfliktin kärjistyminen huumetripin aikana on toteutettu näppärästi, joten Law ei slummaile.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tähdet, tähdet 2020 ... Uusi yritys: Game of... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova