Dark 5/26: muuten kiva, mutta juonikuvaus pitää lukea etukäteen kuin oopperassa

11.07.2020 klo 23.00 | Luettu: 1142 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Wahrheiten


Uppo-outo pariskunta riitelee. Tämä on varmasti se pettämisjuoni, jota en edes huomannut, ennen kuin luin juonitiivistelmän? Väärin: pettämisjuonia on useita. Kun kolme muuta tyyppiä (joista muistan nähneeni yhden aiemmin) kiehnäsivät, pistin jakson tauolle ja kävin lukemassa kaiken, mitä jaksossa tapahtuu. Tahdon tajuta enemmän kuin sen, että jos hoitsulla on luomi samassa paikassa kuin mummolla, hoitsu elää menneisyydessä. PlayStation viittaa nykyisyyteen, mutta se ei viittaa nerokkuuteen, että pelaajien ohjaimet ovat pois päältä - ja nyt meni ohi, keitä he ovat ja miksi. Jne.

Mutta johan selkeni. Juonikuvaus kertoo, että Ulrichin, Katharinan ja Hannahin kolmiodraama alkoi myrkyllisenä 80-luvulla ja jatkuu sellaisena yhä. Nyt voimme katsoa jakson ja arvostaa yleistä ammattityötä sen sijaan, että painoton vihjailu lentäisi toisesta korvasta ulos. Vau: sanaharkka nykyisyydessä johtaa asiaan liittyvään takaumaan, jonka jälkeen aikamatkustaneen pojan kohtaus muistuttaa, etteivät "takaumat" välttämättä ole kiinteää historiaa. Tämähän on tarinankerrontaa, jossa mielenkiintoa ruokitaan mahdollisuuksilla.

Kun sitä opiskelee juonikuvauksen jälkeen reilun vartin hahmolistaakin (joka saattaa olla mielipuolisin koskaan näkemäni), on melkein selvää, että sarja menee sille reviirille, jossa jokainen on itse omat isovanhempansa. Toivottavasti kliseellä on jokin pointti, sillä sen voi käydä läpi tunnissa tai novellissa. Nyt on menty rytinällä Iijoki-sarjan tielle.

Nykyisyydestä 80-luvulle matkannut poika on nykyisyydessä myös itsemurhan tehnyt setä - ha haa, koska nimi vaihtui matkan varrella. Niinpä tietenkin.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Putous Allstars -kau... Luokkakokous 3-eloku... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.07.2020 klo 00.01 2 tykkää tästä

En ole vieläkään nähnyt graafia, jossa olisi mukana kaikki kolmen kauden aikamatkustus yms. (no spoilers) -kuviot. Eihän tässä koko aikaa kärryillä pysy, mutta silti nautin, pari jaksoa vielä katsomatta kokonaisuudesta. Primerin luupit olivat pientä tähän nähden.
lainaa
kikii

Rekisteröitynyt 23.06.2019

12.07.2020 klo 15.47 1 tykkää tästä

ite olen pihal ko lumi-ukko koko sarjasta :P
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

13.07.2020 klo 13.34 1 tykkää tästä

Vähän kuin kaikki JARI TAPANI PELTOSEN kirjoittamat jutut, ei millään pysy kärryillä ja toinen ongelma on se kun ulkopuolisen tarjoamaa selkokielistä apua ei ole.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.07.2020 klo 15.49

LateHuominen kirjoitti:
Vähän kuin kaikki JARI TAPANI PELTOSEN kirjoittamat jutut, ei millään pysy kärryillä ja toinen ongelma on se kun ulkopuolisen tarjoamaa selkokielistä apua ei ole.


Juu, ajattelin samaa.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova