Tuorein sisältö

Perry Mason, osa 7: Karhukoplan ja Mustanaamion juonet toimisivat todennäköisemmin

03.08.2020 klo 22.00 | Luettu: 1609 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7


Tiedossa on luvattu henkiinherätys-farssi. Hihhulikirkosta tarjotaan isoja faktoja ja vihjeitä. Jakso tempaisi mukaan, mutta siihen meni tovi ja jälkimaku tiivistyy kysymykseen "entäs sitten" selvästä syystä. Tahtoisin tsempata Perryä, jolle syyttömän pelastaminen on tilaisuus sovitukseen, ja toki syytöntä pitää auttaa, vaikka nainen on sekava hihhuli. Luonnevirheiden kombo on sellainen, että kiinnostuskäyrä on laskenut tasaisesti sympaattisen John Lithgow'n lähdettyä.

Kidnapatun ja vahingossa kuolleen lapsen isän veloista puhuttiin alussa, mutta hihhulikirkon vastaavasta tilanteesta ehkä ei. Tilikirjojen pläräys ei tarjonnut tänään ahaa-elämystä, sillä rahapula on melko yleinen syy rahanhimolle rikossarjassa, mutta se alkoi kiinnostaa, miten moraaliton hullun papittaren äiti on. Pääjuoni vaikuttaa selvinneen, mutta sarja tarvitsee vielä yhden jakson, joka pudottelee yksityiskohtia siitä, millä asenteella kukakin on ollut mukana harrastamassa velkaantumista, uskovaisten lypsämistä, prostituutiota ja pahempaa. Lapsen kuolinsyy selitetään niin jämäkästi, etten hetkeen ihmetellyt, miksi jotkut katsovat dekkareita vapaaehtoisesti.

Ilmeisesti papittaren äiti on elämäntapahuijari. Sitä en käsittänyt, miten tyhmä hän on. Nuokkuva katsoja kiittää liike-energiasta, kun pönttö papitar koettaa nostaa vainajan henkiin ja tyhjä hauta saa aikaan mellakan. Kun kuolleelle lapselle löytyy korvike, käänne menisi läpi, jos kyse olisi tuppukylän sisäsiittoisesta kuolemankultista. Nyt kyse on siitä, että koko Los Angeles seuraa murhaoikeudenkäyntiä ja yhtäkkiä joku väittää lehdistölle, että murhattu lapsi heräsi henkiin. Ehkä se on harkittua, ettei käänteestä voi olla mitään mieltä vielä.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Miksi Metallica soit... Metallican James Het... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova