Tuorein sisältö

Dark 15/26: parikin kanaa tajuaa ruttuisen munan olevan alku

10.09.2020 klo 23.00 | Luettu: 1665 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Vom Suchen und Finden


Se on lähes täysin mielenkiintoista, ettei Jonasin matka käy järkeen. Kaikki versiot hänestä tahtovat muuttaa aikaluupin, mutta eri syistä, eikä kukaan niin tee. Vanhin (joka elää menneisyydessä) satuilee nuorimmalle (joka palasi tulevaisuudesta) sodastaan todellisuutta vastaan, yrittäen myydä filosofian alkeet. Keskimmäinen keskittyy (nykyisyydessä) pikkuasioihin kuin hän ei olisi tuosta kuullutkaan. Paloja pantataan.

Se, että vanha lähettää nuoren sinne, minne nuori haluaa, ilmeisesti on nuoren näkökulmasta yritys muuttaa asioita, mutta jokin tässä meni yli hilseen, eli jakso pitäisi katsoa uudestaan (ei!). Vanhus koetti myydä ajatuksen, että hän on kokenut kaiken, jonka nuorukainen tulee kokemaan, mutta juniori järkeili muuta? Sama se. Vanha Jonas on action-figuurin väärti tuttavuus, enkä viittaa meikkeihin, vaan siihen, miten paksua legendaa ruma naama jo symboloi.

Se, kun mielisairaalassa 33 vuotta kyykkinyt käpy käy nuoren pojan luona, ja poika tunnistaa hänet isäkseen, koska kumpikin päätyi tulevaisuudesta eri aikaan, on sitä, mitä janoan. Se on lähes samaa kaliiperia, kun paha pappi esittäytyy itsensä ikäiselle tyttärelleen, joka on juuri kuullut, että paha pappi on lapsenmurhaaja.

Joka toisessa arvostelussa tylyttämääni miesperseklisettä muistellaan toistamiseen, joten ilmeisesti sekin on yksi kauden avainkohtauksista: tänään miesperse itse uneksii, että kliseepano johtaa Venom-tyyppisen mönjän hyökkäykseen.

Peukkua.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sarjamurhaaja ja "vi... Adam Sandler palaa t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova