Tuorein sisältö

Lovecraft Country 1-7: Tätien sota ja 2001 - afroseikkailu

28.09.2020 klo 23.00 | Luettu: 1921 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
I Am.


Kun miespäähenkilön miessetä kuoli ensimmäisen seikkailun aikana, tädin oli vain nieltävä se, että mustille miehille sattuu ja tapahtuu. Tänään täti selvittää asioita itse ja päätyy toiselle planeetalle ja elämään fantasioitaan, joissa hän on stara ja soturi. Hän rakasti miestään, mutta täysillä hän ei ole elänyt ja avioliitto oli vaarassa olla loppusijoituspaikka.

Jakso tuntuu johdonmukaisemmalta kuin Koreassa piipahtanut edellinen, joka esitteli satunnaisen hahmon, jota ei tarvita vielä. Uusi jakso alkaa siitä mihin viides jäi. Kumpikin jakso kertoo lähes hyönteismäisestä metamorfoosista, kuten sarja on itse runoillut. Supermalleja tuhdimmat mustat kuningattaret voimaantuvat vimmaisesti ja jaksot ovat silti hyvin erilaisia valitsemine fantasiapärinöineen ja lopputuloksineen. Viitosessa oli satiiria ja visvaa, nyt on valopalloja, tötteröötä (kuvassa on aika selkeä tötterö) ja hitusen liikuttavaa harmoniaa.

Afroamerikkalaiset naiset ovat marginalisoituja, joten on terävää keskittyä heihin. Draq queenien kanssa hengailevan kaappihomon ja valkoisen transnoidan kuviot laajentavat luontevasti teemaa paremman tavoittelusta. Ei se kauas mennyt, kun korealainen lonkeropornohirviö tahtoi eroon kirotusta kohtalosta ja ns. päähenkilö etsi itseään, mutta jakson mittainen Korea-takauma tyri rytmin. Sarja tasapainoilee veitsenterällä kokonaisuuden ollessa pontevan hömpän salliva löyhä käsite, joka pysyy kasassa kiinnostavia hahmoja tutkimalla ja illuusiolla, että jokin etenee.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Katu-uskottavaa ruot... Metallican biisi, jo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova