Tuorein sisältö

Lovecraft Country 1-4: DeShawn Jones ja tuomion temppeli

07.09.2020 klo 23.00 | Luettu: 1469 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
A History of Violence


Velhotar jatkaa hilpeällä näennäisen avoimella linjalla, eli sanoo suoraan asiat, joita perinteinen mysteerihahmo panttaisi, koska tavoitteet ovat sotkuisia yhtä kaikki. Viimeksi nähtiin kummitus? Joo, velhotar tunsi hänet ja kummituksen panttaama pienoismalli kiinnostaa. Velho ei mainitse, että pienoismalli kytkeytyy aikakoneeseen, mutta hän tiputtaa tiedon toisessa kohtauksessa, ellei hän sitten hablaa soopaa. Hän symboloi näppärästi valkoista valtaa: tämä on hänen maailmansa, muut vain elävät siinä. Ja silti hän on suhteellisen sympaattinen ollessaan kohtelias ja nainen, useimpien velhojen ollessa sovinisteja (= prinsessalla on vaikeaa).

Hän on passiivisesti aggressiivinen, niin ikään hilpeiden sankareiden ollessa avoimesti kiukkuisia, kun tapahtumasarjasta ei ole ulospääsyä ja kaveri vieressä kitisee. Tänään tyypit murtautuvat museon muinaiseen kammioon, mikä on täysiverinen, jakson mittainen Indiana Jones -skenaario (ns. tuplasielukkain maustein). Pulp Fiction eli Kioskipokkari olisi osuvampi nimi tällaiselle sarjalle kuin Tarantinon klassikolle, mutta alkaa sekin vahvistua, että vaihtelevalla roskaviihteellä rakennetaan laajempaa kuvaa. En tiedä, mikä se on, mutta se toimii.

Tuottajat J.J. Abrams ja Jordan Peele eivät ole päävastuussa, mutta jos Abrams symboloi päämäärätöntä vihjailua ja Peele on ohimennen pakottanut kysymään, monottaako hän liittolaisiaankin, kumpikaan asia ei ole ongelma tässä. En odota vastausta mihinkään kysymykseen, vaan sarja antaa elää hetkessä, ja "mustat" sävyt kuten yleinen protestihenki ja tsemppauspuhe orjuusajalta periytyneestä solmusta ovat luontevaa sisältöä.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tähdet, tähdet 2020 ... Tenet avasi Yhdysval... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova