Tuorein sisältö

The Third Day 3/6: Jude Law'n hulluus muuttaa muotoaan

15.10.2020 klo 23.00 | Luettu: 1664 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Sunday - The Ghost


Tuttuudesta huolimatta sarja on reilusti kutkuttavampi jännitysnäytelmä kuin mm. Suljettu saari, koska katsojaa ei kuseteta ja koska Jude Law on pätevämpi ja sympaattisempi näyttelijä kuin mm. Leo DiC. Traumatisoitunut päähenkilö ymmärsi itsekin olevansa epäluotettava kertoja. Silti hän veti huumeita Hangon keksinä, koska hän on impulsiivinen idiootti, kuten hänen onnettomasti kulkeva rötösjuonensa vihjasi. Tarinan mahdolliset suunnat ovat avoimesti esillä.

Yritetäänkö mies tappaa, vai ovatko muutamat saarelaiset ymmärtäneet kulttuurinsa vähän oudosti, vai mitä? Se on komeaa, kuinka Law ja hyvin aktiivinen mutta yliajattelun maun välttävä ohjaaja tavoittavat tunteen, että päähenkilölle on luontevaa uskoa itseensä, vaikka hän saattaa olla seinähullu. Päähenkilön mielentila vastaa hieman sitä, kuin jos itsetietoinen mutta tokkurainen kuumepotilas herätettäisiin keskellä yötä, kun talo oikeasti palaa. Itseensä uskovat hihhulitkin: tässä sarjassa ja elämässä, ja tunnelataus houkuttelee esiin mielleyhtymiä.

Mielenterveys pysyy kysymyksenä, mutta sen luonne kehittyy vekkulisti. Alussa tilanne on se, että jos äijä on sekaisin, hän saattaa kuvitella kaiken. Lopussa ei ole selvää, onko hän alkanut uskoa kultin harhoihin, vai onko tarinassa yliluonnollisia elementtejä, jotka mm. heinäsirkkaparvi visualisoi. 40% todennäköisyydellä äijä on aivopesty, 20% todennäköisyydellä kaikki on harhaa, 20% todennäköisyydellä sarja menee mystiikan puolelle ja jätetään varaa yllättyä, tms.

Jos jaksot 1-3 olisivat leffa, jolle ei tipu jatkoa, lopetus olisi siedettävä. Motivoituneimmat tulkitsisivat esiin elämän tarkoituksen. Mainostetusti ohjaaja ja päähenkilö vaihtuvat nyt, mutta on silti liian aikaista pohtia, saatiinko Law'n matkasta kaikki irti, joten väliaikahuipennus on erinomainen.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Joaquin Phoenix on N... Sarjamurhaaja Dexter... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova