Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 3-5: "karu totuus" tulevaisuuden Tähtiliitosta

14.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 1834 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
Die Trying


Sirpaloituneen Tähtiliiton päämaja löytyy. Miehistön reaktiot valopalloihin ja tulevaisuuden aluksiin myyvät tämän tunteellisena hetkenä - joten olisi entistä loistavampi tilaisuus heittää tähän kunnon shokki (tyyliin: "Life signs?" "Population approximately nine billion... all Borg."), mutta toivon aivan liikaa. Tähtiliitto on käytännössä entisellään supistuksista ja sankareiden nipotuksesta huolimatta.

Byrokraatit epäilevät aikamatkaajien juttuja ja koettavat hajottaa tiimin. Michael tahtoo todistaa tiimityön arvon woohoo-tempauksella, mutta kapteeni kanamies toppuuttelee ja sivistynyt tehtävä mahdollistuu. Jakso käyttää äärikliseistä aihiota, jossa moikataan sekoilevaa erakkotiedemiestä. Aivoni menivät kirjoitussuojattuun tilaan, vaikka kama on miellyttävää hahmojen myötä. Ainakin pahalla Michelle Yeohilla aiotaan tehdä jotakin.

Kuten oletin: monisieluinen tulokas ei-binäärisine transromansseineen on unohdettu. Tietenkin tuore sivuhahmo lomailee oman jaksonsa jälkeen, mutta puhun nyt siitä, että transnäyttelijän kuollut hahmo ja muiden sielujen komitea tapahtuvat "ei-binäärisen" hahmon päässä ja täten jos emme ole siellä päässä, hahmo on vain tyttö taustalla. Moni ehti kiitellä sarjaa 60-luvun alkuasetelmaa vastaavasta edistyksestä, mutta kyse ei ole siitä, ellei transnäyttelijän hahmoa pultata komentosillalle. Yleisluontoisempi vertaus: sekin oli tylsää, kun Zaphod Beeblebroxin toinen pää pysyi piilossa leffassa.


Keskiarvo 34 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< M. Night Shyamalanin... Fantasiasarja His Da... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova