Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 3-10: koko sarjan pohjakosketus sentään käsitellään loppuun

19.12.2020 klo 22.00 | Luettu: 2308 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 10:
Terra Firma, Part 2


Tuplajakso pahan Michelle Yeohin matkasta pahaan tasku-ulottuvuuteen on virallisesti katastrofi. Viikon jälkeen tarina on entistä etäännyttävämpi, näyttelijöiden tyriessä pahuus-idean entiseen malliin. Kornia Yeohia olen kutsunut uhaksi ja mahdollisuudeksi, ja niinpä: nyt hän ei ole hauska vastavoima, vaan pääasia mielikuvitusmaailmassa.

Sarjoissa ja sarjakuvissa siitä on irronnut hupia, kun toiseen todellisuuteen eksyneet hahmot muistavat vähitellen identiteettinsä. Okei, no: pahuuden keisarinnana jatkava Yeoh on unohtanut jotakin. Aito Michael saapui hänen kanssaan planeetalle, jossa painajainen aktivoitiin, joten ehkä paha Michael on aito Michael. Juu ei. Ja haistatin mahdollisuudelle pitkät ennen vahvistusta.

En käsittele kohtauksia, joilla ei ole väliä. Loppuratkaisu on se, että tasku-ulottuvuus paljastuu moraalipeliksi. Yeoh on kehittynyt jätettyään aidon pahan universumin, joten palkkioksi hän saa oman sarjan (johon luulin hänen kadonneen jo kausien välissä). Tuplajakso on siis pitkitetty "back door pilot" ja ratkaisevasti tökerömpi sellainen kuin esim. The Mandalorianin Ahsoka-jakso, vaikka yleensä näen enemmän ajatustoimintaa tässä sarjassa.

Kaiken huippu on se, että tämä "hahmoa luovasti syventävä" tuplapainajainen nähdään heti sen jälkeen, kun Yeoh oli ruuhkaisen jakson ainoa elementti, joka ei liittynyt mihinkään mitenkään. En muista nähneeni hyvää "back door pilotia", mutta (koska) ihanteellisesti sitä ei huomaa, että jakso on tehty toisen sarjan vuoksi.


Keskiarvo 39 jakson jälkeen:


< Jakso 3-9 --- Jakso 3-11 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Millie Bobby Brown s... Fantasiasarjojen log... >

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.12.2020 klo 22.16 1 tykkää tästä

Tää oli kyllä hain yli hyppäämistä lähentelevää toimintaa, juur kun sarja oli asettunut ihan mukavasti katseltavalla TNG-taajuudelle.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova