Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 10: kolmas kausi potkaisi vuoden käyntiin

02.01.2021 klo 21.00 | Luettu: 1149 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jaksot 1 ja 2:
Aftermath ja Nature Vs. Nurture


Lähtökohtaisesti se on ominaisuus, että sarjalla on identiteettikriisi ison ja hauskan, mutta dramaattisen ja moraalittoman joukkotappelun jälkeen. Koska tragedian sekaan sotkettiin paljon huumoria, tappelu on sitä, mitä pitäisi saada lisää, mutta pakotettu toisto mitätöisi hahmojen matkan.

Kumpikin jakso viihdyttää, mutta ainakin ensimmäinen kompastuu laskelmointiinsa. Yksi nuorista pääpukareista on koomassa, toinen pakoilee lakia, kolmas on erotettu ja neljättä vapisuttaa. Sen sijaan, että kukin juoni saisi 7 minuuttia, jakso on täynnä liike-energiaa takaumien ja koomapotilaan unien muodossa, ja lähinnä se jäi mieleeni, että "omintakeisesti empaattinen" sensei Johnny tempaisee kännit ja ottaa turpiin baarissa ja itseltään. Teknisesti ottaen nuoret pysyvät jäähyllä.

Karate julistetaan kuolleeksi ja lakia valvotaan. Se unohtuu toiseen jaksoon mennessä, kun paha sensei valitsee vapaasti koulutettavansa. Rajuinkin tyttö pääsee takaisin elokuvalogiikan keinoin, sensein nähdessä hänessä itseään. Parempi niin, sillä en halua kuulla mitään amerikkalaisten oikeussysteemistä vuoteen tai pariin: maa on Will Smithin sanoin wau wau west.

Jälkiselvittely on vasta alussa. Potentiaalia piisaa, vaikka sarja jatkaisi Rockyn linjalla Million Dollar Babyn sijaan. Silti oletan sarjan tähtäävän status quo'hon. Selkein esimerkki on Johnnyn ja LaRusson suhde, eli koko sarjan pohja. Se on erilaista hauskaa, kun he "ratkovat rikoksia", eli etsivät karkulaista törmäten satunnaisiin kelmeihin, mutta keikan päätteeksi he taas päättämällä päättävät olla vihamiehiä - tod. näk. sarjan viimeiseen jaksoon saakka.


Keskiarvo 22 jakson jälkeen:


< Kausi 2 - Jaksot 9 ja 10 --- Kausi 3 - Jaksot 3 ja 4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< KISS tempaisi vuode... Arnold Schwarzenegge... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova