Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 3: eivät edes Rocky ja Apollo alussa hengailleet

04.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 1358 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 6, 7 ja 8:
Quiver, All Valley ja Molting


Tämä rupeama hieman hutiloi, kunnes 8. jakso terävin rajauksin asettaa pohjan 1. kauden turnaushuipennukselle.

Dojo täyttyy vaihtelevalla väellä, josta sensei Johnny kiusaa ulos puolet. Saan huvittua tästä, sillä muistan yhä kuinka "vanha" (parikymppinen) opettaja naureskeli katalleni 25 vuotta sitten. Kritisoitu Johnny käy takaumissa pehmentymässä ja armeijakuri motivoi ainakin huulimiestä. Sääli, ettei vaiheelle lohkea kuin 10 minuuttia.

Leffojen tehokkuuden tavoittelu voi kostautua, kun sivujuonia on enemmän kuin niissä. Se sopii, että pennuista tulee ninjoja 5 minuuttia jalan nousun jälkeen, mutta sitten Johnny on jo pitämässä ylvästä puhetta "luuserien" kehityksestä. Hän selittää ulkopuolisille, miksi Cobra Kai ansaitsee päästä turnaukseen, mutta viidenkö minuutin jälkeen niihin osallistutaan? Treenasin itse ainakin 30 minuuttia elokuva-ajassa mitattuna ennen kuin kävin häviämässä kaikille.

8. jakson rajauksiin lukeutuu se, että Johnny odottaa ihmeitä vain ensimmäiseltä oppilaaltaan. Hän on kuin ottopoika, joka 100% varmuudella kohtaa Johnnyn biologisen pojan, joka kehittyy ninjaksi luontevasti huomioiden, ettei hän vielä edes tiedä kohtalostaan. Johnnyn puuhista ahdistunut arkkivihollinen LaRusso tahtoi sparrata jonkun kanssa, joten välivaiheita myöhemmin ("wax on, wax off") kumpikin patu on kouluttanut seuraajan, jotka tarvitsevat noin yhden kohtauksen ymmärtääkseen, että heidän on oteltava filosofiansa, isäsuhteidensa ja naisen vuoksi. (Ovatko pojat edes tavanneet? Nyt lyö tyhjää, mutta panokset ovat selkeitä.)

Molemmat ansaitsevat isähahmon, mutta jos Johnnyn biopoika iskee LaRusson tyttären, joka seurustelee Johnnyn oppilaan kanssa, alan kutsua biopoikaa nilkiksi (Twilightin pesäpallokeijut tulivat jo mieleen, kun hän treenasi metsässä). Virallinen nilkkijuoni, jossa biopoika harkitsee LaRusson ryöstämistä kavereiden painostuksesta, on yksi esimerkki kahden minuutin munasta, joka olisi kannattanut korvata kuiduilla. Harkintaa on vaatinut mm. se rinnastus, että varakkaan rikkinäisen perheen piltti Johnny käy pohjalla ennen eheytymistä, kun taas LaRusson uusrikas perhe on vaarassa vajota ylimielisyyteen.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Kausi 1 - Jaksot 3, 4 ja 5 --- Kausi 1 - Jaksot 9 ja 10 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pää Kii, myös livest... Toivottavasti ensi k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova