Tuorein sisältö

Raised by Wolves 1-5: ateistien ykkösrobotti palvoo heitä ilmestyksen saatuaan

12.01.2021 klo 23.00 | Luettu: 1918 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Infected Memory


Toistoa, matelua. Puolivälissä: entinen sotarobotti löytää digitaalisen muiston siitä, kuinka hänestä ohjelmoitiin mutsi. Perusta elävöityy ja robotin reaktion odottelu on kiintoisaa. Vaikka ja koska hän näkee, mikä hän oli, hän rakastaa ateistihakkeria luojanaan. Jos ufomies paljastaisi, että hän trollasi ihmisiä enkeleinä ja yritti korjata kurssin Jeesuksena, kuka ilahtuisi? Monikin? Jakso ei ansaitse tuota kysymystä, mutta jotakin pitää kirjoittaa.

Varsinainen idea on melko selvä. Robotit mainitsevat onnellisuuden käsitteen alussa. Luojan suureen suunnitelmaan uskoessaan yksi ajoittain tilttaileva kokoelma muttereita kokee olevansa onnellinen. Virtuaalitodellisuudessa nähty kaiku luojasta on äitirobotin mukaan totuus ja eri asia kuin jumala, mutta isärobotti epäröi. Kysymystä siitä, mikä on kenellekin uskon asia ja mikä ei, voidaan laajentaa moneen suuntaan.

Hihhulien leirissä kaappiateisti (joka on mahdollisesti kaappiuskovainen) on uusi pomoherra, koska hän kuuli ääniä. Lopussa hän jo näkeekin näkyjä, joten on matelusta vähintään se hyöty, ettei kerronta tunnu hätäilevän. "Matelun" aikana hihhulit tapaavat uuden eloonjääneen: ämpäripäinen Urkin the town rapist suree taivaallisia aivopieruja, joita hän ei enää koe. Ehkä sekin tätä kaikkea kommentoi.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflixin tulevat el... Snowpiercer jatkuu p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova