Tuorein sisältö

Cobra Kai, erä 14: "eeppinen huipennus" ja eeppinen huipennus

16.01.2021 klo 23.00 | Luettu: 581 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jaksot 9 ja 10:
Feel the Night ja December 19


Vaikka sarjalta oli menossa koti 3. kautta tehtäessä, kausi vaikuttaa itsevarmalta 3. luvun alulta. Aiemmasta on vasta toivuttu. Liittoumat viimeistellään. Turnaus on horisontissa. Lupailtu Elisabeth Shue palaa hämmentämään Johnnyn kuvioita vasta nyt. Itsevarmuus voi johtaa vetelyyteenkin.

Inhoan kolmiodraamoja, joten Shuen paluu tuntui jos ei typerältä niin yhdentekevältä koko 9 jakson ajan. Sitten "Shuen jatkoneuvottelut kariutuvat" ja Johnny onkin yhä sitoutunut naapurin tätiin. Shue on vain vieraileva erotuomari menneisyydestä, joka sallii Johnnyn ja LaRusson sopia riitansa uskottavasti vielä yhden kerran. Siitä jää hyvä maku.

Kiittelen hetken myös uusinta joukkotappelua ilman muttia. On kiva, että Johnnyn ja LaRusson oppilaat liittoutuvat omin päin. Kun uusi Cobra Kai hyökkää, esillä on taas innostavaa energiaa ja tyydyttäviä pitkiä otoksia. Kärjistykset ovat kohdillaan varsinkin huulipunkkarin puolenvaihdosta ajatellen: hän irtisanoutuu ylilyönneistä, joihin hän aiemmin syyllistyi.

Mutta. Joukkotappelut ovat nyt sitä, mitä sarja tekee ja ensimmäinen oli dynaamisin. Sitäkin voi miettiä, miten onnistunut kausi on, jos mielessä käy, että seitsemästä kultaisesta vatusta kisannut Rocky V teki paremmin jotakin tärkeää. Kun Rocky ajautui tappeluun aivovaurion toteamisen jälkeen, ilmassa oli erilaista jännitystä kuin tänään, vaikka halvaantumisen rajalla käynyttä poikaa piestään kuin vierasta sikaa.

Lopetuksessa on mytologista otetta. Viimeinen Vietnamin takauma näyttää, kuinka Cobra Kain perustaja syötti opettajansa kobrille. Kun takaumia on sarjaksi, näin homman pitääkin menee: viimeinen perustelee kaiken viime hetkellä. Paha pappa on alakynnessä, kun Johnny saapuu mätkimään häntä, mutta nyt tiedämme papan kykenevän murhaan. "Mytologiaa" on viimeistään se, kun Johnnyn poika lähtee tukemaan pahista ymmärrettävästi kuin tapauksessa Anakin Skywalker. Usko jatkoon uudistuu.


Keskiarvo 30 jakson jälkeen:


< Kausi 3 - Jaksot 7 ja 8

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi Mortal Kombat -... Malekin ja Saldañan ... >

Keskustelut (1 viestiä)

MikroPop

Rekisteröitynyt 05.11.2019

17.01.2021 klo 01.48 1 tykkää tästä

Luulin melkein loppuun asti että sarjan oli tarkoitus olla kolmen kauden pituinen, ja puolittain harmitti että jatkoa tulee vielä, vaikka yleensä haluan kaikkea aina mieluusti lisää ja sitten vielä vähän. Ehkä draamaelementit alkoivat väsyttämään, kun niissä tämä on heikoimmillaan.

Sen sijaan voimafantasiatappelut ja sovinnot ovat kuin sokeria aivoilleni. En näköjään ikinä kyllästy siihen, että ensin nyhverö voimautuu taistelijaksi ja sitten sotakirves haudataan. Hartain toiveeni neljännen kauden suhteen on, että Kreesekin sovittaa syntinsä ja kaikki voivat olla kavereita keskenään, vaikka se taitaakin olla aika epätodennäköistä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova