Tuorein sisältö

The Stand 7/9: hitto, eeppinen fantasia on vähällä päättyä, emmekä ole vielä kävelleet eteenpäin

28.01.2021 klo 21.00 | Luettu: 1549 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 7:
The Walk


Vastaus kysymykseen "miksi fantasia on keksitty": kun idea on se, että täysvajakki ryöstää ydinpommin yksinään kulmahiomakoneen ja golf-kärryjen avulla, koska kummitus käski, on terveellistä luopua scifikerhon jäsenyydestä ja koettaa luoda oma versio Klonkusta. Fantasiaa sarja onkin, mutta fantasian ei pitäisi päästää yleisöä ulisemaan "epäuskottavaa", kun kunkin pulman voi lakaista maton alle pistämällä haltiat joikaamaan.

Paholaisen kohdannut mummeli neuvoo seuraajiaan menemään helvetilliseen loukkuun seisoskelemaan hyvyyden edustajina Jumalan tahdosta: se on The Stand. Raamatun juttuja marttyyreistä ja periaatteista on tarkoitus ajatella nykypäivän näkökulmasta, joten suhteellinen realismi on pätevä tyylivalinta, mutta sen jujun ja spedeilyn vuorottelu nakertaa molempien tyylien pohjaa.

Sankarit lähtevät kävelemään eteenpäin. Hyvää: he eivät ota varusteita saati autoa johdatukseen uskoen ja matkan pituus elävöityy. Heikompaa: "sankareilla" viittaan kahteen taustalla pyörivään niminäyttelijään, muistamaani äijään ja satunnaiseen emäntään. Hidastelu ennen huipennusta oli tyylikästä mm. Harry Potter -leffojen lopussa, mutta tämän sarjan logiikka tuntuu nurinkuriselta, kun haettua painoa ei muilla konstein kehittynyt. Lisäksi jokainen askel, joka antaa sankareille syvyyttä, tekee siitä entistä absurdimpaa, että samat tyypit lähettivät jälkeenjääneen miehen samalle matkalle hetken mielijohteesta.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 6 --- Jakso 8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Putouksesta tutun 11... 'Juha Mieto on mun p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova