Tuorein sisältö

WandaVision 7/9: koko sarja on Moderni erhe

19.02.2021 klo 23.00 | Luettu: 4576 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 7:
Breaking the Fourth Wall


Miltä maistuisi WandaVision, jos tuntisit tilannekomedioiden laajan historian kuin taskusi? Vielä paskemmalta? Olen katsonut tänä vuonna sympaattista ja hauskaa Modernia perhettä, jonka näennäisdokumentaarista tyyliä mukaillaan tänään. Mikään ei rinnastu myönteisesti Moderniin perheeseen; tyylille ei onnistuta nostamaan hattua, eikä sitä parodioida. Tyyliin keskitytään noin 5 minuuttia, koska Wandan on taas ihmeteltävä, miksei vaihtunut tyyli toimi loogisesti, vaikka hän hyväksyy vaihdoksen itsensä.

Toisto on tilannekomedian työkalu. Ei haittaa, jos katsoja näkee kolmen jakson kokonaisuudesta vain lopun, jos juoni on tapa vahvistaa, että rakas hahmo pysyy kurssissa. Pidemmällä tähtäimellä hahmonkehitystä on tiedossa viimeistään kun näyttelijä vanhenee. Jos WandaVisionilla ei olisi kiire hösöttää halki koko lajityypin, se olisi voinut rakentaa pohjan kolmen ensimmäisen jakson aikana ja sitten laittaa törmäyskurssille Marvel-leffojen ja (yhden) tilannekomedian logiikan.

Jakso nurinkurisesti toistaa sitä, minkä pitäisi edetä: ulkopuoliset yrittävät yhä tunkeutua tv-maailmaan, jonka laajentumisella ei ollut välitöntä merkitystä. Vision ei enää pyri kohti rajaa, vaan nyt takaisin kohti Wandaa. Montaasi vahvistaa lopussa, että naapurin akka on omaa kivaa harrastava roisto kaiken takana. Näyttelijä Kathryn Hahnin sööttiä tätimäisyyttä juhlitaan onnistuneesti, mutta sitten katsojaa taas lätkäistään rukkasella naamaan lopputekstien keinoin Hahnin naurunkin jäädessä kesken.

Ei sitten muuta kuin googleta roiston nimi. Elämyksellistä.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 6 --- Jakso 8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tom Hardy tähdittää ... The Walking Deadin l... >

Keskustelut (4 viestiä)

Kbn

20.02.2021 klo 11.59 6 tykkää tästä

Kyllä nyt kriitikko pistää osittain sellasta settiä, että huh ja vielä kerran huh. Ymmärsitkö syitä miksi tietyt henkilöt yrittävät tunkeutua sinne maailmaan? Ja voisikohan Visionin keskustelut jaksossa pohjustaa sitä paluuta Wandan luo? Eihän siinä nimittäin hyvin käynyt, kun Vision edellisessä jaksossa pyrki sinne rajaa kohti.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

20.02.2021 klo 12.21 5 tykkää tästä

En tiedä olenko sitten liian helposti viihdytettävää sorttia, mutta 4/5 oli tämäkin jakso.
lainaa
Plöä

20.02.2021 klo 15.47 1 tykkää tästä

Office tais ollakuitenkin eikä moderniperhe ???? alku tunnarikin antaa osviittaa siihe
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

20.02.2021 klo 15.55

Oli molempia.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova