Tuorein sisältö

Solar Opposites: stressi on perkele ja teinin kukka huumaa

06.03.2021 klo 23.00 | Luettu: 857 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 3 ja 4:
The Quantum Ring ja The Booster Manifold


Vai niin.

Korvo ryhtyy ufoteknologiaa hyödyntäväksi taikuriksi. Hetken oletin jakson kommentoivan sitä, että jos kaikki on mahdollista, mikään ei tunnu miltään: Korvon ihmeet eivät tee vaikutusta teatteritätiin, koska karisma uupuu. Mutta julkkis Korvosta tulee. Salamurhajuonta ja mustan aukon väärinkäyttöä myöhemmin jakso ilmoittaa kopioineensa juonikkaita taikurileffoja, mikä ei varsinaisesti ole parodiaa.

Terraarioon kutistettujen ihmisten seuraaminen on lupaavaa varsinkin jatkuvuuden vuoksi: jännää, kun kaikkia ei lahdata heti. Neljännessä jaksossa heitä ei nähdä, mutta kun on aika "huipentaa" väkivallalla lasten juoni, heidän kavereidensa kuoleminen estetään "lääkinnällisillä ninja-aseilla", joten huomionarvoinen ihmishahmo saattaa löytyä lopulta.

Korvon toinen juoni on tavallista isomman stressiriiviön jahtaus panikoiden, koska riiviön tavoite on tappaa ulostajansa. Inside Outin Kiukku siis tuli päästä ulos - pitäisikö tällaista kommentoidakin? Satunnaisten ideoiden määrä tekee jaksoista kivaa ajanvietettä, mutta nauranut en, kun taas niinkin mieto versio tästä asetelmasta kuin Kolmas kivi auringosta huvittaa jo näyttelijöiden maneereilla.

Kontrasti ei ole kohdillaan. Kun ufopennut luulevat päästään kasvavien kukkien olevan murrosiän merkki, ideasta voisi viritellä jos jonkinlaista vertausta, mutta ne jäävät vähiin, kun kukat suihkivat huumeita ja pitää taas harrastaa hösöhösöä ja verta; kuin teinien sarjakuvissa, kuten sanottua.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-1 ja 1-2 --- Jaksot 1-5 ja 1-6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Michael B. Jordan on... Stranger Thingsin lu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova