Tuorein sisältö

Servant 2-5 ja 2-6: I see dead people

10.03.2021 klo 23.00 | Luettu: 1631 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 5 ja 6:
Cake ja Espresso


"Cake" jatkaa vinksahtanutta vihjailua. "Espresso" lätkii kortteja pöytään, mutta samalla tyylillä, joka estää selityksiä tuntumasta liian selkeiltä eli antikliimaksilta. "Servant" on lähes varmasti yliluonnollinen hahmo. Sellaisten on määrä auttaa muita, mutta kumivauvan kanssa sekoilevan pariskunnan auttaminen oli Leanne-tytön oma idea, joten hänen hullu setänsä ja kumppanit joutuivat viemään hänet ja hänen tuomansa lapsen pois. Syy tuntuisi olevan pariskunnan arkipäiväisissä synneissä kuten itsekeskeisyydessä ja ahneudessa.

Pariskunta kaappasi Leannen takaisin. Hän alkaa muuttua entistä omituisemmaksi. Setä palaa maisemiin paniikissa. Sedän möyhötyksestä voi tehdä melko selkeän Haamujengi II -vertauksen: Leannen kiusaaminen saattaa vapauttaa ikäviä voimia, kuten kävi negatiivisuudelle altistuneen tunneliman tapauksessa.

Leanne avautuu myös karusta äitisuhteestaan, ja jäin siihen käsitykseen, että hän ja setä ovat kirjaimellisesti kertaalleen kuolleita sen sijaan, että kyse olisi kristillisestä korukielestä. Tässä on paljon, enkä listannut kaikkea, mutta mikä tästä on kiinteää? Jakson 4 lopussa uskoin, että äitylistä tulee selkeä, suunnan määrittelevä roisto, mutta hänen kihtiään käsitellään hillitymmin. Jaksossa 5 vauvasta yllättäen pyydetään lunnaita, joten sen aikana kysyin, onko kroonisesti epäilyttävä velipoika sotkeutunut maalliseen juoneen, mutta tuskin on.

Jakson 6 terävöittämä moraalisatu kelpaa ja lopetus on lupaava, mutta eritoten siksi kaikki tämä toimii, että hallittu kuvasto tavallaan pilkkaa pöllähtäneitä kermaperseitä, jotka olettavat arjen olevan kulman takana, vaikka homma menee hullummaksi.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jaksot 2-3 ja 2-4 --- Jaksot 2-7 ja 2-8 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kun Hynynen puhuu na... Top Gear tekee paluu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova