Tuorein sisältö

30 Coins 1-8: juosten pissiminen lämmittää siinä missä Helvettikin

13.03.2021 klo 23.00 | Luettu: 1486 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Sacrificio


Tein videopelivertauksen liian aikaisin. Jakso 8 alkaa, kun karpaasipappi ampuu siunatuilla uzeilla muovista jättihirviötä, joka koostuu puoliksi kadotetuista sieluista. Kun tilanne tasaantuu ja pahiksia on tarpeen vakoilla, papista tehdään katosta roikkuva peliohjain, jolla on mahdollista kontrolloida pulua. Niin juuri. Katso tämä sarja.

En takaa, että viihdyt. Jos 2. kausi tehdään, veikkaan tai toivon sen olevan tämän jakson henkinen vuoristorata, jossa tunnelmasta saa ajoittain otteen, vaikka usko kokonaisuuteen on mennyt.

Katolisen kirkon satanistiosasto aikoo kruunata pahan paavin lätsällä, jossa on Juudaksen 30 hopeakolikkoa. Rituaalin valmistelu on iljettävää: kovia kokenut kylä täyttyy nyt raadoista ja kärpäsistä. Noitamummon kohtaus toi mieleeni Harvesterin. On kyllä mahotonta maailmanlopun meininkiä! Pidä tuo ajatus työmuistissa hetken ajan.

Kauden viimeiset hetket mukailevat tuttuja jippoja. Ei ole varmaa, kuka kuoli. On uusia liittolaisuuksia. Pahin roisto on vapaa juonimaan uutta. Tahdon nähdä, mihin mikäkin johtaa. Mikä jäi mainitsematta? Kolikkopaavi putoaa parvekkeelta. Se siitä sitten, ilmeisesti.

Putoamiselle voi antaa lisää kontekstia, mutta seuraava huomio tuntuu olennaisemmalta. Kausi esitteli myöhäisessä vaiheessa etsiviä, joilla se ei tehnyt yhtään mitään. Nyt heidät ammutaan. Kaksi sanaa: juosten kustu. Kolmas sana: urofilia.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen ja arvosana 1. kaudelle:


< Jakso 1-7

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Natalie Portman ja L... Judas Priest -rokkar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova