Tuorein sisältö

Raised by Wolves 1-4: ateisteja olisi vähemmän, jos puhuvia palavia pensaita olisi enemmän

05.01.2021 klo 23.00 | Luettu: 1710 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Nature's Course


"Auringonpalvojat" painottavat tekopyhyyttä ja harhateille johtavaa taikauskoa filosofian sijaan siinä missä tosielämän vastineet. Nyt suuntaus itsessään haiskahtaa juonelta, kun nämä hihhulit löytävät erämaasta ennustustensa mukaisen kiven. Päivällä kivi on lämmin! Kyllä jumala nyt siunaa. Yöllä kivi yllättäen on kylmä, joten porukka ehtii vaikuttaa melko typerältä, mutta sitten jopa ateisti vakuuttuu Vanhan testamentin tyyppisestä ihmeestä. Ei ole hajua, mitä pitäisi ajatella, mutta poppoo on kiintoisalla matkalla.

Osapuolten juonet liittyvät toisiinsa ainakin kontrastin kautta. Osa hihhuleista uskoo kivenhalailupuuhiin niin, että he ovat valmiita hylkäämään ihmiskunnan viimeiset lapset. Olisi loogista ampua itseä päähän ja nopsaan, jos se vaikuttaa ison Jullen tahdolta. Samaan aikaan robottien tilttailu pysyy kurissa ja varsinkin isärobotti yrittää huolehtia lasten pitkän aikavälin suunnitelmasta. Hihhulien jalkojen ollessa puoliksi taivaassa, robottien leirissä puhutaan metsästämisestä ja kuoleman lopullisuudesta; lasten reagoidessa lapsellisesti.

Robotit yrittävät olla riitelemättä keskenään hihhulien tavoin, mutta robotitkin tuputtavat totuuksiaan. Tämä on jämäkkä pohja, joten uskallan nauttia myös mysteerivihjailusta, joka harvoin (ei koskaan) täyttää lupaukset. Ennen "ihmettä" äitirobotti yrittää selvittää virtuaalimasiinalla aukot muistissaan tai sielussaan, mikä ainakin visuaalisesti vastaa sitä, kun sammakkoja nuoleva shamaani käy neuvottelemassa esi-isien kanssa. Scifikansat ovat vajoamassa pimeälle keskiajalle?


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Anne Hathaway suunni... Tuore Netflix-hitti ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova