Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 3-12: ai jai mitä tuli tehtyä

22.03.2021 klo 23.00 | Luettu: 1769 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 12:
Sacrifice


Olin kuitata jakson tyylinmukaiseksi hidasteluksi, jossa käydään kaikki läpi olennaisen tultua jo selväksi. Rumankaunis lopetus näyttää, miten arvokas tyyli voi olla.

Junen entiset omistajat vangittiin emännän tahdosta. Emäntä saa tavata "lastaan" eli raiskatun orjan vauvaa. Edellisen kauden lopussa hän luopui lapsesta pettäen miehensä salaa. Nyt hän pettää äijän avoimesti ja ehkä hänen pitäisi luopua lapsesta uudestaan... Kunnioitan tätä kohteliaasti.

Kuten oletin, se oli osa laajempaa tragediaa, kun June tappoi raiskaajan itsepuolustukseksi. Sitä ei sanota suoraan. Se on helpotus, ettei Junea epäillä: jatketaan vain pääjuonta. Hyvää tarkoittava nykyinen emäntä vaarantaa kaiken sekoillessaan. June ei tappaisi häntä. June tekee Batman Beginsit: hän ei koe, että emännän henkeä on pakko pelastaa.

Kattavasti alustetun käänteen ulottuvuudet näkyvät upeasti tv:n parhaan näyttelijän Elisabeth Mossin kasvoilla. Koomisesti säikähdin Mossin näyttelevän "liian hyvin", kun June tarvitsi pokerinaamaa. June voisi olla vaiti, mutta hän koettaa esittää asiat neutraalisti. Ohimennen hän reagoi selityksensä kätevyyteen ja reaktio sallii tunnistaa valehtelijan.

Isäntä ei sano mitään edes hautajaisissa, mutta hän vaikuttaa riittävän älykkäältä ymmärtämään totuuden ja todennäköisesti hyväksymään sen tehtävää ajatellen. Merkittävää on se, mitä tämä tekee Junen ja isännänkin sieluille. Se on hyytävää, vaikka kyse olisi "vain" uusista traumoista.


Keskiarvo 35 jakson jälkeen:


< Jakso 3-11 --- Jakso 3-13 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ozzy Osbournen pojan... Marvelin Hawkeye-sar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova