Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 2-3: Takaa-ajettu, joka tiesi liikaa - verkko kiristyy

26.10.2019 klo 23.00 | Luettu: 1017 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 3
Baggage


On aikaista sanoa, että 3 jaksoa pidempi kausi on 3 jaksoa ylipitkä, mutta tässä jaksossa on typistämisen varaa. Junen pakomatka on sitä, mitä se olisi teknotrillerissä, jossa korruptioagentit ovat pyyhkineet hänen henkilöllisyytensä, tms. Jakso on jo puolessa välissä, kun June (katsoja) saa puolen minuutin pikakurssin siitä, minkälaista on tavallinen perhe-elämä dystopiassa.

Takaumat Junen aktivistiäidistä hieman elävöittävät laajaa kuvaa. Takauma-Junella on hyvä työ ja mies, mutta feministiäiti kiikkuisi tyytyväisemmin, jos tytär olisi korkeimman oikeuden tuomariksi tähtäävä telaketjusinkku. Nykyisyydessä perhe suojelee Junea, mutta perheen äiti tekee sen pitkin hampain. Virittäydyin bongaamaan terävän pointin naisten välisen solidaarisuuden puutteista, mutta nyökkään vain, että teeman sarja on aina huomioinut ja se tekee esiintyvästä lähimmäisenrakkaudesta uskottavampaa.

Lopulta June livahtaa omille teilleen pikkuvaimoksi naamioituneena, mielessään lentokone Kanadaan. Katson sarjan vaikka kuinka katkeraan loppuun asti, joten panokset ovat todellisia: en tiedä, mitä seuraava jakso tekee ja mihin pari päivää elämästäni tulee menemään. Voi ei, June jää taas kiinni! Jos katsojan on tarkoitus elää Junen jokaisen hengenvedon tahdissa, takaumat ja sivujuonet olisi hyvä jättää pois vähäksi aikaa. Leffoista päätellen pakomatka voisi olla tunnin tiivis trilleri.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Keikkatauolla oleva ... Neiti etsivät Batwom... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova