Tuorein sisältö

The Irregulars 1-2: hammaskeiju repii legot suusta Sherlock Holmesin maatessa darrassa

29.03.2021 klo 22.00 | Luettu: 1708 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
The Ghosts of 221B


Kohderyhmää ovat parikymppiset, jotka vielä toissakeväänä pelkäsivät hammaskeijua: hyväksy se. Olen ollut henkisesti sillä tasolla jo 20 vuotta. Tänään keiju repii lasten suusta rautahampaatkin. Se on kivaa, koska se on aidosti ikävää. Keijulla on mielessä kloonijuoni, joka käsitellään loppuun pulujuonen tavoin. Samalla pääjuoni kauhujen alkuperästä etenee ja hahmot kehittyvät. Erona edelliseen jaksoon kaikki parhaimmillaan tapahtuu yhtäaikaa.

"Klooni"? Kodittomien 1800-luvun teinien sanavarasto ja muu sielunelämä ovat modernimmalla tolalla kuin Kehä III:n ulkopuolella nykyään. Poppis soi joskus. Näyttelijävalinnat ovat modernimpeja kuin vuodesta 2010 kertovissa elokuvissa vuonna 2010: sen sijaan, että kiintiömauri jeesaisi Robin Hoodia, "eksoottiset" tyypit ovat sankareita, roistoja, mystisiä perkeleitä, opastavia enkeleitä, uhreja, aatelisia ja muuta. Näin hömpän tulee toimia.

Makaabereja ylilyöntejä ensisijaisesti janoavan tulee vilkaista 30 Coins -sarja. Vaikkei Irregulars riemastuta vastaavasti, ensimmäisissä jaksoissa on aidosti säväyttävia hetkiä ja tunnelataus on alati lupaavampi. Tänään kiltin ja köyhän sankarittaren on pysäytettävä pösöjen henkeä vaaniva roisto, kun kaverikin on vaarassa. Sen sijaan, että hän tempaisisi esiin uzin 30 Coins -papin tavoin, hän päätyy arvostelukuvan tunnelmiin ja kunnioitin sitä.

Sherlock Holmes on esillä vatsalaukkunsa sisällön myötä, joten häntä palvovat setämiehet eivät ole kohderyhmää. Toisaalta: heidän antamansa IMDb-arvosana oli toissapäivänä 3/10 ja nyt se on jo 4/10! Tunneälyä vaaditaan sen verran kuin teineillä on tarkoitus olla esimerkiksi jotta samaa tyttöä silmäilevän köyhän nyrkkipukarin ja sairaan salaprinssin ristiriitainen suhde kiinnostaa. Tekijät uskovat teennäiseltä kuulostavaan asetelmaansa, joten se toimii.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Obi-Wan Kenobi -sarj... Muotoillaan asia näi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova