Tuorein sisältö

Carnival Row 2-5: mikä olikaan "Game of Thrones -käänteen" merkitys?

09.03.2023 klo 22.30 | Luettu: 942 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Reckoning


Se on yhä todennäköisempää, minkä aistin 1. kauden lopussa: tarina on harkittu, vaikkei se avautuisi terävästi kuin on tarkoitus. Jakson alku vaikuttaa toivottoman sirpaleiselta (joten en sarjaan luota), mutta asiat loksahtavat yhteen. Jopa näkyjä näkevä emäntä kytkeytyy muuhun suositellessaan pikaisempaa loksahtelua.

Nuori, juonikas, poliittista valtaa omaava daami horjuu hiekalla. Hän vaikuttaa olevan päävastuussa rasistisista kepulijuonista, vaikka hänellä on kaverina neitipässi. Hänellä menee liian hyvin. Siispä "pormestari" (velipuoli, mitä ei ole mainostettu aikoihin) koettaa kosaista hallitakseen häntä. Herra päätyy käyttämään keppiä.

Terroristikeiju Delevingne ei onnistunut tappamaan pulisonkikyttää, koska puolikeiju Bloom tuli väliin suojellakseen yleistä järjestystä. Sitten myös Delevingne suojeli järjestystä antautumalla. Tänään Bloom yrittää pelastaa Delevingnen, koska Bloom ei luota järjestysvaltaan.

En ole täysillä mukana, kun hahmot sahaavat edestakaisin, mutta sahaus ei ole läheskään niin typerää kuin miltä se saattaa kuulostaa. Alussa Bloom nyrkkeilee Delevingnen kaverin kanssa, ilmoittaen sitten nykyisen kantansa. Liittoutuvien miesten välillä on hiljainen hetki, joka auttaa myymään sen, että Bloomin hahmo on idealistinen suorittajamies; surullisen hahmon ritari.

Delevingne ja kepulidaami päätyvät samaan putkaan, jonne Bloom aikoo iskeä. En turhaan paljasta, mitä tapahtuu, koska käänteiden järkevyys on seuraavista jaksoista kiinni. Jäynää hömppää ne ovat nyt. Onko "Game of Thrones -käänteen" merkitys se vai uskottavuus? House of the Dragon -sarja ei muistuttanut.

Näissä arvosteluissa on kaksi arvosanaa, joten koetan muistaa, että "tahdon nähdä seuraavan jakson heti" on kohtalaisen hyvä perustelu sille, että yksittäinen vaihe toimii.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< John Boyega tarvitse... Suomen suosituin Oll... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova