Tuorein sisältö

The Falcon and the Winter Soldier 5/6: sarjassa on taikaa kuin silinterihattuun sontivassa jäniksessä

16.04.2021 klo 23.00 | Luettu: 1901 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 5:
Truth


Uusi Captain America teloitti terroristin (kuten mm. Justice Leaguen Wonder Woman), joten hän on itsekin roisto ja poliisivaltion symboli ja terroristit olivat jossakin melkein oikeassa. Vedetään häntä turpiin. Loppu?

Paroni Zemo juonii vielä? Ei, vaan antautuu. Winter Soldier todistaa olevansa jatkumon tympein mulkvisti leikkiessään, että hän ampuu Zemon. (Hetki on niin tökerö, että oletan sen viittaavan johonkin unohtamaani.) Putkaan Zemo palaa. Loppu? Ei. Tyhjäkäynnin jälkeen vahvistuu, etteivät terroristit vielä edes aloittaneet.

Useimmat kohtaukset toimisivat osana tarinaa. Jakso on kohtauskokoelma. Ideoilla on yhteyksiä, mutta tilanne vastaa sitä, että kun ladon päätyseinät on teipattu ja liimattu ja niitattu kattoon ja lattiaan, leveät seinät kaatuvat.

Kapun perintö on häpäisty. Falcon käy taas systeemin pettämän mustan supervaarin puheilla, joten tulee toistetuksi, ettei mustan sankarin kannata astua valkoisen sankarin monoihin. Falcon voisi esim. vetää siivet niskaan, taklata laimeat terroristit ja pitää lehdistötilaisuuden, jossa hän nostaa hattua ystävälle, mutta sanoo suoraan, miksi hän pysyy Falconina.

Ei. Lomautetut sankarit juovat kaljaa ja korjaavat venettä puolisen tuntia osana yhteisöään. Mokannut uusi kapu välttää tuomion ja siirtyy Seinfeldiin. Falcon pieraisee tyhjästä viisauden "aattelepa ite", joten Winter Soldier eheytyy ja Falcon sittenkin treenaa kapuksi.

Esimerkiksi yhteisöllisyys saattaa alustaa viisautta, joka lausutaan erilailla yhteisöllisille terroristeille muun silittelyn sivussa, mutta se ei ole tarina vaan taikatemppu, kun kankaalle viskotaan satunnaista kakkaa ja sitten kun kankaan kääntää ympäri, siinä onkin Mona Lisa.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 4 --- Jakso 6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tuima Mads Mikkelsen... Suomen pitkäkestoisi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova