Tuorein sisältö

Loki 2-1: paremman multiversumin setä tulee selittelemään

17.10.2023 klo 23.00 | Luettu: 896 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
Ouroboros


Otetaan tähän aito salaliittoteoria. Multiversumi on totta. Mysteerijärjestö koettaa salata sen. Siksi isoimpien multiversumisaagojen tärkeimpiä miesnäyttelijöitä syytetään naisiin kohdistuvasta väkivallasta (Marvel = Jonathan Majors, DC = Ezra Miller, Rick and Morty = Justin Roiland). En vihjaile, että joku on lavastettu, vaan ehkä se järjestö varmistaa, että näihin rooleihin värvätään vain pinnallisesti viehättäviä psykopaatteja. Fiilikset kärsivät väkisinkin.

Lokin 1. kausi oli hyppy hain yli Marvelin omillakin standardeilla. Eeppisimpään mahdolliseen paikkaan päätyneet hahmot oppivat, että todellisuus lähtee haarautumaan lukemattomiin suuntiin. Tarinaa on mahdotonta jatkaa - paitsi ehkä aikamme menestyneimmässä leffasarjassa! Doctor Strange 2 ja Ant-Man 3 pudottivat pallon, mutta edellistä Loki-jaksoa ja Spider-Man: No Way Homea rakastan.

Loki itse jäi tilanteeseen, joka on looginen kuin Tim Burtonin Apinoiden planeetta: roistosta tuli Kangaham Lincoln. Seuraamukset eivät ole erikoisia tänään, mutta sarjan oma juttu pysyy käynnissä. Aikaa valvova virasto rikkoo Marvelin sääntöjä. Nyt sarjan omiakin sääntöjä rikotaan, kuten jakso avoimesti ylpeilee, jotta tajuamme sen.

Loki päätyi todellisuuteen, jossa häntä ei tunneta. Nyt idea onkin se, että hän sinkoilee epävakaasti ulottuvuudesta toiseen, joten hän pääsee juttelemaan tuntemansa Mobius M. Mobiuksen kanssa. Ehkä niin on parasta: bromanssia kehiin. Ihmiskunnan uudelleenlöytämä aarre Ke Huy Quan (Tuomion temppeli, Everything Everywhere All at Once) näyttelee uutta nippelitietoukkoa, joten jakso voi sanoa ja sanookin "mölömölö, vaikka paskaa" ja tahdomme silti lisää. Ok.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vuoden positiivisimm... Disney-synkistely Ga... >

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.10.2023 klo 23.18

5/5 jakso, parasta Marvelia miesmuistiin ja niin oli kuin kokonaisen leffan olis katsonut. Aikamatkustus-scifi toimii (melkein) aina! Upeaa lavastedesignia myös.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova