Tuorein sisältö

Star Wars: The Bad Batch 1-2 ja 1-3: neljä Boba Fettiä ja baby

14.05.2021 klo 21.00 | Luettu: 1191 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 2 ja 3:
Cut and Run ja Replacements


Sedät ovat klooneja. Mutta eivät identtisiä. Mutta samasta puusta he ovat. En sano, että mukaan tarttunut tyttöklooni on kiintoisa, mutta hän on välttämätön elementti pakottaessaan pölkyistä esiin reaktioita nyt, kun he ovat ison päätöksen jo tehneitä rintamakarkureita. Yhteistä säveltä löytyy yllätyksettömästi ja sovitaan, että ihan kivasti.

Sedät yrittävät jättää tytön vehreälle planeetalle, mutta piu-piu ja eivät he niin tee, aivan kuten The Mandalorianin alussa. Siinä oli jakso. Sarja varmasti jatkuu vuosia, kun sillä on näin paljon ideoita: 3. jaksossa sedät haaksirikkoutuvat taivaankappaleelle, jossa on hirviö.

3. jakso sentään jatkaa laajempien kuvioiden ja jälkeen jääneen perusimperialistisen kloonin luotaamista. Raavin päätä hetkittäin. Kloonit täyttivät tehtävänsä (order 66). Nyt ne korvataan tavallisella armeijalla, kuten tiedämme. Käytännössä: Imperiumi järkeilee, että palkkasotilaat saattavat olla uskollisempia kuin ainoat kloonit, jotka eivät ole ehdottoman uskollisia... En sano, että tämä on Imperiumin ainoa ajatus, mutta tämä eli potentiaalisesti koko sarja tuntuu tekemällä tehdyltä sivuraiteelta.

En anna yleensäkään lapsilisää ja jos antaisin, niin en sarjalle, jossa teloitetaan siviilejä liekinheittimellä. Sen verran palailin lapsuuteen, että kaipailin 80-luvun opettavaisia saarnoja sankarifantasioiden perään, vaikka ne olivat sensuurin muoto eli tätien mielistelyä. He-Man antoi enemmän isällisiä neuvoja kuin tosielämän kaljatynnyrit ja isyys on sarjan teema.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jaksot 1-4 ja 1-5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Maailmanmestari Jere... Jenni Vartiainen eil... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova