Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 4-8: enää ei tarvitse katsoa, armaat Super Mario -pyörykät

10.06.2021 klo 22.00 | Luettu: 1091 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 8:
Testimony


Ensimmäinen otsikko oli "tämä on laatuscifiä, senkin Super Mario -pyörykät". (V2.fi on pelisivusto.)

Perinteistä hyvää kerrontaa on se, kun kolmesta näytöksestä keskimmäinen on pisin. Kausi luo kuvaa, että 1. näytös kesti kolme kautta, oletettu 2. näytös neljä minuuttia ja 3. näytös tulee kestämään 2-5 kautta. Tai oikeammin oikeusjutut ja vaiheittaiset avautumiset ja eheytymiset maistuvat epilogilta, sillä klassinen 3. näytös on huipentuma.

June kertaa raiskaustyyppiset vääryydet oikeudessa. Olen vaatinut keskittymistä häneen, mikä tarkoittaisi tänään sitä, että jos näkisimme Junen treenaavan puhetta ennen oikeudenkäyntiä, provosoiva toisto olisi taiteellinen tapa selventää, ettei kyse ole kertauksesta, vaan siitä, että nämä asiat vaivaavat häntä ikuisesti, mutta hän nousee niiden yläpuolelle siten kuin mahdollista.

Vaihtoehtoinen ajatus: kun Elisabeth Moss tiivistää vakaasti mitä oli olla orjattaresi ja kun hän muistuttaa olevansa vain yksi ääni, sarja voisi päättyä siihen.

Puolustuksen puheenvuoro: mitä muuta pitäisi tehdä kuin raiskata, kun ihmiskunta on kuolemassa sukupuuttoon? Muunlainen sarja. Scifipuoli on unohdettu lähes tyystin. Selkein vilkaisu diktatuuriin on taas sitä, että pomomummo saa kuulla naljailua pomovaarilta, jota mikään ei voisi vähempää kiinnostaa.

Sivunaamat yrittävät eheytyä, Junen epäterveellistä kihtiä korostetaan ja Päivi Räsänen ilmestyy tukemaan pahiksia innoissaan ja jotakin, jotakin. Meh.


Keskiarvo 44 jakson jälkeen:


< Jakso 4-7 --- Jakso 4-9 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Eddie Van Halenin po... Juha Perälän johdoll... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova