Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 4-7: niin hyvä ja/tai huono kausi, että itkettää (?)

27.05.2021 klo 22.00 | Luettu: 455 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 7:
Home


Tahdoin elää yhden hahmon ehdoilla, joten eletään. Byrokratia ei temppuile, kun June saapuu Kanadaan. Hän on hyvin väsynyt ja traumaperäinen stressihäiriö puskee esiin. Katsoja ei ymmärrä, miksi June on tässä tilanteessa tässä vaiheessa (5. kausi on tulossa), muttei ymmärrä hänkään. Hän ja puoliso pyytelevät toisiltaan anteeksi, kun esikoinen jäi jälkeen, mutta he löytävät toivoa. Vaihe on hienosti näytelty, joten pillitin heidän tahtiinsa. Traumojen käsittelyn saa venyttää pariinkin jaksoon - ainakin, jos matka olisi päättymässä.

Lopussa June sylkee vihansa entisen emännän niskaan, mikä on väkevää ja osuva selvennys, kun hahmot ovat sahanneet sähinän ja kohteliaisuuksien välillä käytännön syistä. Jo ennen tätä isäntäpari on huolissaan Junen vaikutuksesta heidän tuomioonsa. Se saattaa olla rasittavaa, jos heistä on vielä sellaista harmia, joka ei liity eheytymiseen. Toisaalta se on hyytävä hetki, kun June oppii, ettei entinen isäntä ammu räkäpäitä, sillä ainakin oletan, että hetki alustaa isyyskiistaa.

Melkein voisin myöntää 4 taivaankappaletta, mutta: jos June olisi astunut lentokoneeseen 3. kauden lopussa ja tämä olisi seuraava jakso, mikä olisi toisin? Kauden aloittava jakso oli vahva, mutta kaikki mitä se edusti haihtui ilmaan. June vain pakeni pidemmän kaavan mukaan ja orjattaria kuoli lisää. Toki jokin hylätty idea palaa pian alustamaan 5. kautta. Olin lievästi närkästynyt, kun jakso teki muuta kuin tutki Junen psyykettä, sillä muusta meni maku.


Keskiarvo 43 jakson jälkeen:


< Jakso 4-6 --- Jakso 4-8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Dwayne Johnson seikk... Elämä kiitää ohi M. ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova