Tuorein sisältö

Star Wars: The Bad Batch 1-15 ja 1-16: ironisesti Disney näyttää, kuinka kloonitehtaat tuhoutuvat

13.08.2021 klo 21.30 | Luettu: 1341 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 15 ja 16:
Return to Kamino ja Kamino Lost


Asevelvollisuus on mädän yhteiskunnan merkki. Imperiumi on sen oivaltanut, joten kloonisotilaita luoneet tehtaat pommitetaan mäsäksi. Kiva: syleilen tätä triviatietoa. Kausi on päättynyt. Toinen on tulossa, mutta minä lähden kotiin. Kiitos ja hyvästi.

Osaan olla kunnioittava. Jos olet pitänyt hahmojen käsittelystä, huipennus varmasti palvelee. Kun Bad Batch -kloonit ryhtyivät sankareiksi, nilkkiklooni jäi Imperiumin leipiin. Nyt paljastuu, että hän uskoo Imperiumiin ilman hallintasirua.

Nilkki antaa kavereille reilun mahdollisuuden palata takaisin ja kaverit tekevät yhtä reilun vastaehdotuksen. Funtsin ensin, että tämä on vielä banaalimpi kopio Vaderin tarjouksesta Lukelle kuin mihin jatko-osatrilogia syyllistyi, mutta teknisessä mielessä loppuratkaisu sallii katsojan olla syvällinen, eli kirjoittaa tarinasta ehyen päässään.

Kiihkoilun ja harmaan sävyn (1 kpl) jälkeen kloonit tuumaavat periaatteessa, ettei heidän välillään ole riitaa, vaikka he ovat eri puolilla. Ok.

Sama käytännössä.

Nilkki kuljettaa vangitun kaverin kloonitehtaaseen. Muut seuraavat. Pommitus alkaa. Siinäpä ehtii miettiä elämän tarkoitusta. Kävin juuri elokuvissa pitkästä aikaa, joten muistin klassisen protestini: joskus katson jopa teatterin kattoa mieluummin kuin megaspektaakkelia.

Sarjan edeltäjä The Clone Wars on toisinaan mainio, mutta kaikki syyt, miksi pidän animaatioista enemmän kuin todellisuudesta, loistavat poissaolollaan, kun tämä puunaamoista kertova iloton ja harmaa patsastelu pönöttää.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen olkoon myös kauden virallinen arvosana. Pitkä pilottijakso on asiallinen ja toivo on silloin tällöin haiskahtanut.


< Jaksot 1-13 ja 1-14

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Julkkiskokki Gordon ... Mediatieto: Klamydia... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova