Tuorein sisältö

See 1-2: pääjehu Jason Momoan valta hiipuu 12 vuotta putkeen

23.08.2021 klo 22.00 | Luettu: 1595 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Message in a Bottle


Outo rytmi vuoroin lumoaa ja etäännyttää. Jakson alussa sokea barbaari suojelee vauvoja karhulta. Lopussa 12-vuotiaat pennut hyväksyvät näkökykynsä ja kohtalonsa juonessa, jossa näkökyky palautetaan valituille. Tämä olisi selkeä 1. jakso, mutta sarja herätti muitakin odotuksia, joita vastaan 3 ja 9 vuoden aikahypyt sotivat.

Pahiksia paennut heimo on vakiintunut uuteen kohteeseen. Kaksosten biologinen isä saattoi jäljittää heitä jopa kuukausia, mutta on erikoista, että hän saapuu jo nyt selittelemään, kun status quo on määrittelemättä. Yleensä tällaiset mysteerimiehet debytoivat kauden lopussa.

Aikahyppyjen jälkeen sokea barbaarikulttuuri on hyväksyttävä simppeliksi. Taikauskon vuoksi näkökyvystä ei puhuta. Ennen aikahyppyä viime jakson jännitteitä jatketaan normaalisti ja päällikön synkästä historiasta vihjataan, mutta pim vaan - heimon sisäiset konfliktit ovat tauolla 12 vuotta.

Pahoittelut taas sokeille, mutta sain kylmiä väreitä toiseuden tunnusta. Se on hienoa, että näyttelijöiden naamat ovat toisissaan kiinni, kun hahmot ovat vakavissaan. Sokeiden maailmassa et voi tietää, kyylääkö äänettä hipsivä nudisti nurkissasi, eikä se ole vitsi. Pöllähtänyt paha kuningatar rukoilee tänään oraaliseksin avulla. Kun hän uhosi ja lauloi kansalleen, huomioni oli hänen äänessään, vaikka tätä saa katsoakin.

Kuningatar tahtoo kaksosten isän kiikkiin henkilökohtaisista syistä. Siksi julma sotaherra jatkaa kylien polttamista. Ja aikahypystä päätellen sekin jatkuu 12 vuotta ilman mainittavaa edistystä. Ehkä kerronta muuttuu epälineaariseksi.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflixin avaruuslän... Ozzy ja Sharon halua... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova