Tuorein sisältö

Y: The Last Man 1-4: on se ihmeellistä, kun maapallon viimeinen mies poseeraa yhden naisen rinnalla

12.10.2021 klo 22.30 | Luettu: 600 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 4:
Karen and Benji


Osaatko kuvitella tv-sarjan, jossa joka toinen nisäkäs kutistuu ja saa kentaurin anatomian, ja joka toinen hyönteinen kasvaa pirusti ja tanssii lambadaa? Minä osaan. Siinä pari ihmistä kävelee eteenpäin. Tärkeintä minikentauria vilautetaan. On jaarittelua. Kerran viikossa ötökkä melkein tanssii ihmisten päälle.

Se ei ollut huikeaa, kun naispoliitikot juonittelivat ryhmissä, mutta kaipaan sitä jo. Nyt viimeinen Y-kromosomia kantava luuseri ja häntä suojeleva Justiina kävelevät eteenpäin. Transtaustainen mies ja satunnainen lyyli tekevät samoin. Olisin mukana, jos transmiesten näkökulma olisi pääasia, mutta käytännössä kamppailin oivaltaakseni, miten sarja eroaa mistään muusta.

Transraiteen merkitys on se, ettei pääraiteessa ole itua. Viimeinen Y naamioituu, vaikka hän voisi huijata olevansa trans. Sitten hän paljastuu! Ämmät äijäilevät, joten ehkä se on X-kromosomi, josta pitäisi päästä eroon? Sanoin tämän jo: vaikka miehet ja naiset kykenevät samaan, toisen ryhmän poistumisen pitäisi vaikuttaa tunnelmiin.

Edellisessä See-arvostelussa viittasin sarjan perusideaan sokeiden maailmasta, vaikkei se ollut enää relevantti. Onko ala niin rappiolla, että samaa mukaillaan rutiinilla, kunhan joku tekosyy löytyy?

On väsynyttä myöntää, että saatan syttyä, jos Justiinan ja Pekka Puupään suhde syvenee. Niin aina. Se mitä tahdon löytyy täältä.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ruotsalainen black m... Petri Nygårdilla on ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova