Tuorein sisältö

What If...? 1-5 ja 1-6: Marvel Zombies ja parempi Black Panther -juoni

14.10.2021 klo 22.15 | Luettu: 552 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 5 ja 6


Marvel Zombies olisi kompromisseista vapaan sarjan helppotajuinen huipentuma. Zombieleffat ovat ällöjä. Kun Marvel-sankarit saavat tartunnan sarjakuvissa, hekin suolestavat ja syövät toisensa, ja on hahmokohtaisia vitsejä. Kun Sepe Susi söi possut Mad-lehdessä, se oli niin hupaisaa, että Aku Ankka -lehti mainitsi käänteen. Idea on sama. Ikärajan on tarkoitus nousta.

Lasten jakso tekee minkä voi, eli mukailee sarkastisia zombiekomedioita. Yksi selviytyjistä on tyyliin istuva Spider-Man. Teknisesti ruumiit räjähtelevät, mutta päävärit ovat vihreä ja tumma. Olen törmännyt sellaisiin mielipiteisiin kuin "vihdoin uusi Spider-Man mainitsee Ben-sedän", ja sehän lienee jännintä, jos olet yli 8. Puolessa tunnissa ehtisi hihitellä Hulkin vetämälle supersuolispaghetille. Noin 14 sekuntia saava pääjuoni zombie-Wandasta vahvistaa leffa-Wandan vaisuksi taas.

Black Pantherin roisto Killmonger on teemallisesti niin rikas, että hän olisi ansainnut trilogian. Mitä jos hän olisi pelastanut Tony Starkin ennen kuin Stark ryhtyi Iron Maniksi? Kiitollinen asekauppias Stark yrittää yhä parantaa tapansa, mutta Killmongerilla on suunnitelma, eikä Starkin kehitys ole tarpeeksi nopeaa. Killmonger onnistuu virittelemään tilanteen, jossa Starkin teknologiaa käyttävät amerikkalaiset ja wakandalaiset sotivat, hänen hallitessaan kaikkea kuin Darth Sidious.

Nippelitietoa miksaava pikakelattu leikki on yllättävän kiinnostava. Vanhoihin teemoihin vain viitataan, mutta jos joku Iron Man -roisto saisi saman käsittelyn, hommalla ei olisi painoa: useimmilla Marvel-roistoilla ei ole eroja tai tuntuvaa motiivia. Jakso ei surmaa Killmongeria, joten unelma on se, että leffatkin onnistuvat joskus uhraamaan (oikeasti, ei huijaten) tärkeän sankarin tai kaksi esitelläkseen kunnon kelmin. Pistetään lihoiksi ensin Wanda ja Vision (sitten kun hän herää henkiin taas).


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-3 ja 1-4 --- Jaksot 1-7 ja 1-8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 55-vuotias Halle Ber... Klamydian loppuvuode... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova