Tuorein sisältö

See 2-8: koko kausi tehtiin erinomaisen lopputaistelun vuoksi

21.10.2021 klo 23.45 | Luettu: 482 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
Rock-a-Bye


Kausi ei toimi. Jakso toimii... kunnes "kausi" taas omii vetovastuun?

Seuraava asia on yksi parhaista asioista elämässä. Kaksi sokeaa armeijaa kohtaa. Molemmilla on pari näkevää. Puolustava osapuoli saa helppoja tappoja, kun näkevä jousiampuja päivystää mutkassa ja muut tukevat. Tuuli vaihtaa suuntaa, kun hyökkääjät esittelevät varsijousijoukot. He eivät näe, mutta he tähtäävät metodimaisesti näkevän lapsen käskyjen mukaan.

Sokeus huomioidaan muillakin innostavilla tavoilla. En siis henno valittaa fantasiamätkinnästä eli sekoilusta, jossa sokeat maagisesti tietävät ketä lyödä. Jos taistelu kulkisi tiukan shakkimaisesti, eli taktikoivat sokeat kenraalit käskisivät perääntymään, kun homma menee huitomiseksi, kumartuisin tekijöiden eteen. En ansaitse sellaista hienoutta.

Jason Momoan Baba Voss on oudon selvästi turvassa kritiikiltä. Jalo sankari tahtoo sovittaa menneisyytensä, mutta hän ei tarvitse tekemistä tai sanomista - Momoa vain kuuluu kalustoon. Dave Bautistan näyttelemä veli on kaunainen syystä, vaikka hän saattoi käsittää jotain väärin. Heidän viimeisessä kohtaamisessaan on draamaa ja showpainia. Liikutuin äijämäisten suoritusten puhtaudesta.

Pelkäämäni käänne "yllättävistä" tukijoukoista tapahtuu onneksi alussa. En muista, onko sitä alustettu sanallakaan, että pöheikön piiloheimot tukevat Babaa, joka liittyi entisiin pahiksiin hups vain, mutta Baba uskoo käänteeseen, joten hyvä on.

Kun sankarit ovat voittaneet ansaitusti, jakso mainostaa mm. vihollistieteilijöiden pommeja, entisen kuningattaren hulluutta ja Baban itsetunto-ongelmia. Innostaako 3. kausi? Ei. Mutta on koomista sanoa niin, kun jakson ansaitsema korkeahko arvosana on myös kokonaisuuden keskiarvo.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uncharted-elokuva on... Michael Bayn ambulan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova