Tuorein sisältö

Foundation 2-1: vielä on scifiä jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä

18.08.2023 klo 21.00 | Luettu: 1068 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
In Seldon's Shadow


Galaksin keisarin uusin klooni panee suomalaista robottiaan, mutta sitten ninjat halkaisevat robotin pään, joten keisari mätkii ninjoja munasillaan, kunnes robotti buuttaa itsensä. En ole varma, onko tämä Isaac Asimovia. HBO, Netflix ja kumppanit tuhosivat muut robottiunemme, joten iloinen olen jo siitä, jos se on aitoa potentiaalia, joka valuu reisille, kun aito raha palaa.

Klooneja surettaa korruptoitunut perimä. Uusin harkitsee perinteisiä lapsia. Samaan aikaan pakastimesta herännyt sankaritar suorittaa merenneitopusun itsensä ikäiselle tyttärelleen, jonka hän juuri tapasi, koska hänellä on kokemusta hengityksen pidättämisestä veden alla ja tyttärellä siitä, mihin happea tarvitaan. Pelkästään tämä voisi olla tarina! Ensin lisääntymisen merkitystä pohditaan. Sitten "vanhan kansan" edustaja "uhrautuu" "uuden ajan vuoksi" osaamisestaan yhä muistuttaen. Puhun nyt siitä, aktivoiko materiaali mielikuvituksen; kukaan ei uhraudu tänään.

Aiheena on kirjoitettua historiaa pidempi aikaväli. Ideasta on hankala saada otetta, mutta nyt kun valikoidut hahmot ovat huijanneet itsensä tulevaisuuteen, he ovat hieman pihalla kanssamme. Säätiön perustajan digitaalinen kopio on vertautunut Microsoft Officen avustajaan, mutta hänkin on sekaisin heräillessään neliulotteisesta vankilasta.

Säätiö on saanut laajentua. Imperiumi uhoaa yhä. Sankaritar puolikoomisesti heijastaa ilmaan viivoja ja pallukoita selittääkseen, että jokainen pallukka on ennustettu kriisi. Hän voisi samaan syssyyn funtsia, että pallukoista johtuen sankarien on pakastettava itsensä kunkin kauden päätteeksi.

Firmat, jotka lopettivat kesken mm. Westworldin, Raised by Wolvesin ja 1899:n, ansaitsevat yhden tähden, ja senkin lahjoitan tälle jaksolle.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


< Jakso 1-10 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Puolan black metal -... Amaranthen ex-vokali... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova