Tuorein sisältö

Foundation 1-10: en tiedä onko tämä Asimovin Säätiö, mutta on tämä perusta

19.11.2021 klo 23.00 | Luettu: 1741 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
The Leap


Kauden päätös alkaa luonnosteltuna. Sitten jakso jopa runollisen kiireettömästi vahvistaa, että historiallisetkin käänteet ansaitsevat kyseisen tyylivalinnan (?).

Saatan olla kiinnostuneempi satoja vuosia kestävän saagan mittakaavasta kuin juonesta. Kausi päättyy aikahyppyyn. Sarja ei kirjoita itseään nurkkaan tyyliin "Abraham Lincoln on nyt apina". Tiedämme varmaksi vain sen, että galaksissa on yhä vettä, auringonlaskuja ja kaksi ihmistä. Mutta ensin:

Alussa digihaamu ilmoittaa, ettei hän suunnitellut niinkään Wikiä kuin kapinaliikkeen. Äijä vastustaa ikuista kloonikeisaria, mutta hän on tekemässä itsestään digitaalisen vastineen? Perusidea ei välttämättä kosahtanut: ehkä ennustetun kriisin kiihdyttäminen on keino ratkaista se. Wiki-porukka ilmeisesti liittoutuu barbaarien ja muiden kanssa, kun digihaamu on puhunut.

Hallitseva kloonikeisari oppi jotakin pyhiinvaelluksella, mutta hän osoittaa taas heikkoutta kostaessaan kornisti naiselle, joka manipuloi epätäydellistä nuorta kloonia. Keisari ei tahdo surmata "poikaansa", mutta muut pyrkivät pitämään perinteet vahvoina. Mahdollista se ei välttämättä enää ole, joten on vain 99,99% varmaa, että imperiumi on pystyssä mainitun aikahypyn jälkeen.

Aikahypystä johtuen nippelitieto haihtui työmuististani. Jotakin voisi vielä märehtiä, mutta miksi? Olen tyytyväinen perusteisiin, vaikka toivoin enemmän. En kuvailisi jaksoa liikuttavaksi, mutta hahmovetoisissa tilinpäätöksen hetkissä on kunnioitettavasti tunnetta. Oletettavasti silläkin on sitten väliä, kun kylvetyt jyvät muuttavat galaksia.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


Keskiarvo on 3,8/5,0 tähteä. 1. kauden virallinen arvosana:


< Jakso 1-9 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vuoden kovin kotimai... Batwoman-sarjassa re... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova