Tuorein sisältö

Foundation 1-9: joskus jopa galaksin keisarin on parasta vetää itsensä pöntöstä

13.11.2021 klo 22.45 | Luettu: 1900 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
The First Crisis


Ammuttu ukko löi töpselin päähän, joten "kuolontähden" telesiirtymä on hallittu. Alus päätyy Wiki-planeetan liepeille. Sankaritar Salvor pysyy tolpillaan samasta syystä kuin monoliitin lähellä. Poikaystävä ajelehti pois, mutta kuulemma hän selvisi siitä ja teleportista. Pyörtyneen pahiksen Salvor sitoo, mutta solmut olisi kannattanut tarkistaa Sudenpentujen käsikirjasta.

Vanhin kloonikeisari paljastaa tyylikkään tylysti oivaltaneensa juniorin värisokeuden. Poika huuhtoo itsensä viemäriin. Hän ehtii saada hajun mm. vapaudesta ennen kuin tyttöystävä paljastaa olevansa osa vanhaa salaliittoa, joka pyrkii korvaamaan epätäydellisen kloonin omalla kloonilla – mutta viranomaiset ovat sittenkin niskan päällä ja värisokean kloonin kohtalosta päätetään myöhemmin...! Hik.

Jakso pysyy kiitettävästi liikkeessä käydessään läpi paljon tarinaa, vaikka käsikirjoituksen kätevyys pyöräyttää silmiä hetkittäin. Kuten viimeksi tuumin, barbaari-pahis vahvisti kurssinsa, joten hänen on aika kuolla. Sen voi perustella, miksei diplomatiasta kiinnostunut Salvor surmaa häntä heti, mutta Salvorin on surmattava hänet myöhemmin, joten hömppä saattaisi olla luontevampaa, jos viimeinen taistelu olisi nähty ennen teleporttia.

Lopussa avautuvan monoliitin ympärillä seisoo kolme osapuolta (joista ymmärrän kaksi), ja ulos astuu Wikin perustajan digihaamu. Tämä tuntuu yhtäaikaisesti A. loogiselta kauden loppusuoralla, B. maagisen kätevältä, ja C. jotenkin tutulta, vaikken usko lukemistani Asimov-romaaneista löytyvän vastinetta.

Yhtä kaikki veikkaan kauden päättyvän terävästi teemojen ollessa pikkuasioita jämäkämpiä.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 1-10 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Blind Channel, 'We a... Sylvester Stallone p... >

Keskustelut (2 viestiä)

Cubisti

14.11.2021 klo 01.34

Kymmenenkö näitä jaksoja tulee?

Heittämällä komeinta scifiä sitten Battlestar Galactican.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

14.11.2021 klo 01.57

Kymmenen nyt, ja toinen kausi on jo saanut vihreää valoa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova