Tuorein sisältö

Euphoria 2-1: tässä vaiheessa satunnainen porno ja väkivalta on HBO:lle sallittava

10.01.2022 klo 21.30 | Luettu: 1159 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
Trying to Get to Heaven Before They Close the Door


Ensimmäisen kahden minuutin aikana tatti jöpöttää ja luukusta nähdään ääriviivoja, kun strippiklubilla ammuskellaan ilman kontekstia. Vastaavista syistä Euphoria tuntui "HBO-laadun" parodialta alkaessaan kesällä 2019. Parhaimmillaan ruuhkaisuus on lumoavaa (euforista), ja toisaalta palkitsevin vaihe on korona-aikana tehty jakson mittainen keskustelu kahviossa, joten potentiaalia on suuntaan ja toiseen.

Aloitus olisi kärkevä Tarantinonkin standardeilla, vaikka ammuskelija olisi kriittisen tärkeä tarinalle, eikä hän ole kuin sivuhahmon mummo takaumassa. Riippumatta siitä mikä on realistista huumehörhöille, aloitus vaikuttaa siltä, että kontekstin määrittelevä päähenkilö Rue keksii päissään taustoja tuttaville. Nykyhetkessä hän päätyy takaumapossen kanssa pykälää miedompaan kriisiin, joka ei häntä hetkauta, joten se tieto tästä käteen jää.

Ja tämä siis on teinidraama. Muistan yhä muut tyypit, jotka bileissä pettävät ja salailevat. Kylpyammeessa piileksivän pettäjän naamalle heitetään kusinen rätti. Jos pytty olisi tukossa ja tietämätön paskantaisi ammeeseen, trilleri lähentelisi aloituskohtauksen tasoa. Energinen kuvakerronta ja vahvistettu syvyys myyvät draamanmurut tässä vaiheessa sarjaa ja kautta.

En yritäkään ajatella aukkoja, joita yli kahden vuoden tauko ehkä korostaa. Rue ja Jules erosivat, saivat omat koronajaksot, eivätkä näyttelijät ole vielä keski-ikäisiäkään, kun hahmot moikkaavat krapulan ja yläpilven välissä, siteen ollessa yhä ilmeinen. Lisää.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


< Spesiaalijakso 2/2 --- Kausi 2 - Jakso 2 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Black metal -mörkö D... Ei vain osoite, vaan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova