Tuorein sisältö

The Book of Boba Fett 6/7: vaikka söisit viikon pelkkää lihaa, paskasta ei saa näin hidasta

02.02.2022 klo 21.00 | Luettu: 1298 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 6/7:
From the Desert Comes a Stranger


Huhu väitti sarjan vierailevan myös Imperiumin vastaiskun ja Jedin paluun välissä. Läpileikkausta Boban urasta ei sinänsä kannata yrittää, jos loppulausunto ei tule sydämestä. Boba tähtää mafiapomoksi sen ikäisenä kuin näyttelijä on, joten katsotaan sitä, juu. Se juoni on edennyt kohta vartin.

Tuumin Phantom Menacen arvostelussa, että tarina toimii, mutta keskivaihe laahaa, kun sankarit ovat jumissa värvätäkseen tulevan päähenkilön. Mitäs jos he eivät jumiutuisi? Mitä jos leffa reilusti vaihtaisi aihetta: yhtäkkiä aiheena on aavikkorallia ajava poika. Vasta hänen voitettuaan mainitaan, että finaali tapahtuu planeetalla, jossa muut kyykkivät. OMG! Nerokasta. Nyt palaamme sankarien luo... tai ei vielä. Rallipoika kutsutaan Jabba the Huttin palatsiin, mutta sitten kutsu perutaan. Tuo oli siirtymä. Katsomme, kuinka Jabba lilluu kellariin ja syö. Hän on ahne. Toki sitä pitää kunnolla alustaa. Nyt Obi-Wan halkaisee Darth Maulin. Loppu.

Toisin sanoen. Jakso 5 ei kertonut Bobasta vaan Dinistä, joka rassasi autoaan. Jaksossa 6 Din lähtee tapaamaan vauva-Yodaa, mutta eivät he tapaa. Luke kouluttaa vauvaa ilmeisillä tavoilla, jos hieman kankeasti ehkäpä koska tehostetiimi lyö päätä seinään deepfakea heikommalla tekniikalla.

Tahdoin nähdä Luken ja vauva-Yodan treenit. En voisi olla vilkaisematta sitä, jos Kermit fistaisi Miss Piggyä. Tahdoin nähdä Luken ja vauva-Yodan treenit Boban sarjassa yhtä palavasti kuin tahdon nähdä Kermitin ja Miss Piggyn panevan puoli tuntia putkeen Obi-Wanin sarjassa.

Lopussa alkaa valmistautuminen huipennukseen. Häh, mihin? Boba sanoi olevansa mafiapomo. On edellisiäkin. Sivulauseen mukaan ne ovat pahoja, joten jopa Timothy Olyphant lähtisi tukemaan Bobaa, ellei animaatioiden sininen Clint Eastwood putkahtaisi tyhjästä häntä kiusaamaan. Hahmo, johon ei ole edes viitattu, häviää hahmolle, johon ei viitattu edes edellisessä sarjassa. Ei saatana.

Jaksot 5 ja 6 ovat sen tason loukkaus tarinankerrontaa eli ihmisyyden ydintä kohtaan, että samaa sopii kokeilla jatkossa ja Star Warsin katselu loppuu siihen.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 5/7 --- Jakso 7/7 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ed Sheeranin Helsing... The Boys -saagaa laa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova