Tuorein sisältö

Euphoria 2-5: palkintoihin johtavaa täydellistä rappiota

07.02.2022 klo 23.00 | Luettu: 732 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Stand Still Like the Hummingbird


Aloituskohtausta ei voi kritisoida kuin ajoituksesta eli siitä, että jos näin ravistelevalla kamalla huipentaisi jakson tai elokuvan, katsoja varmasti ymmärtäisi tulleensa mykistetyksi.

Ei ole yllätyksiä, vaan johdonmukaisuutta. Rue koki itsensä ovelaksi valehdellessaan huumeista jo ennen narahtamista ja ryhtymällä diileriksi, vaikka huumepomo varoitti alasta. Nyt kaverit ovat vasikoineet äidille. Pillerit ovat tiessään. Maailma romahtaa, kun "kehenkään ei voi luottaa", eikä Rue voi myydä itseään luotettavana, ja kun kuolemanvaara ja vieroitusoireet odottavat kulman takana.

Zendaya näyttelee ilmiömäisesti kaikki vivahteet. Hysteria liikkuu raivosta hätään, itseinhoon, anteeksipyytelyyn ja siihen, kun vihainen ihminen "vakavissaan" ja "välinpitämättömänä" lausuu "vaiettuja totuuksia". Pitkän tytön pelkkä liike-energia on persoonallista pitkin jaksoa. Bravo.

Jakso on erinomainen, mutta jos se tahtoisi pysyä alun tasolla, sen pitäisi haastaa Unelmien sielunmessu, eli ensinnäkin olla lopullisempi. Tilanne eskaloituu tunteiden eskaloitumatta.

Virallisesti Rue pysyy ainoana aiheena, mutta kylillä juoksennellessaan hän sattumalta tulee edistäneeksi muiden kavereiden pettämisjuonta. Saippuana kohtaus on vahva, mutta 95% ajasta ne tyypit eivät edes vaikuta asuvan samassa kaupungissa.

Kyttien pakoilu menee taiteena, sillä jakso rajoittaa kiiltokuvamaisia eli euforisia temppuja, kunnes takaa-ajossa on hitusen enemmän tyyliä ja pöhköyttä ehkäpä koska adrenaliinikin on euforista. Energioiden loppuessa Rue saa armoa eli maksuaikaa monotoniselta huumepomolta, mutta robottimaisuuden toinen merkitys lienee se, että tyyppi on vakavissaan mm. prostituutiosta vihjatessaan. Antikliimaksi se ei ole, vaan valinta, kun maaninen vaihe viedään alusta loppuun ja jännitteitä jää ilmaan.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sweden Rock aloitti ... National Treasure - ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova