Tuorein sisältö

Cowboy Bebop 1-10: tulipahan tämäkin lusittua

12.02.2022 klo 22.20 | Luettu: 1094 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 10:
Supernova Symphony


Itsetyytyväinen finaali on niin kaavamainen, että melkein vakuutuin, kun en nähnyt viimeistä käännettä 15 minuuttia etukäteen.

Spiken entinen mafiaveli Vicious kidnappaa Jetin tyttären. Jet uhoaa raahaavansa Spiken teuraalle, mitä Faye ei hyväksy, mutta sitten Jet ja Spike sopivatkin kohtausten välissä, jotta "katsoja yllättyy". Yhtä yllättäen Fayekin tulee hätiin.

Faye tappaa lähes kaikki, joten lähdetään kotiin. Jet on isä, entinen poliisi ja palkkionmetsästäjä, mutta ei häntä kiinnosta, että parin metrin päässä on yhä psykopaatti, joka yritti tappaa hänen tyttärensä. Spiken ja Viciousin on otettava viimeinen matsi kahdestaan!

Muodollisesti pätevien sekuntien jälkeen paikalle teleporttaa se salaatinlehti, joka on jätkien muodostaman sämpylän väliin tungettu. Sen arvasi, mutta se on se kohtalaisen tyydyttävä käänne, kun daami hylkää myös Spiken noustakseen mafian johtoon. Romanssi ei toiminutkaan, ja jakso ehtii selventää, miten daami aikoo onnistua.

Viime sekunneilla esitellään animesta tuttu hahmo: kokaiinia vetänyt Peppi Pitkätossu. Juu ei kiitos. Sarja sai niskalaukauksen ja parempi niin.

Ainoa käteen jäävä fiilis on se, että Alex Hassell oli pätevä Vicious. Hahmo on moppipäinen psykopaatti ja Hassell näyttää bodanneelta perunalta, mutta Hassellilla on Shakespeare-taustaa, joten tragikoomiset tasot kypsyivät hykerryttäviksi.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen ja arvosana koko sarjalle, ilmeisesti:


< Jakso 1-9

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Scorpions julkaisi u... Tammerfestin nimilis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova