Tuorein sisältö

Game of Thronesin esiosa House of the Dragon alkaa elokuussa

30.03.2022 klo 18.45 | Luettu: 1198 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


House of the Dragon -sarja kertoo kuinka lohikäärmeillä ratsastavan Targaryen-suvun valta alkoi hiipua satoja vuosia ennen Game of Thrones -sarjan tapahtumia. Sarja perustuu George R.R. Martinin Fire & Blood -kirjaan, joka ei ole niinkään romaani kuin fiktiivinen historiankirja.

Sarja alkaa Suomen HBO Maxissa 22. elokuuta, eli alkuperäisen sarjan tavoin sitä esitetään maanantaisin. Ensimmäinen kausi koostuu 10 jaksosta.

Aiemman lausunnon mukaan sarja ei välitä liikoja kilpailusta. On kuitenkin mielenkiintoista, että sarja alkaa juuri ennen sarjaa Taru sormusten herrasta: Valtasormukset, joka debytoi 2. syyskuuta. Amazonin tuottama Valtasormukset on tv-historian kallein tuotanto. Yhdysvalloissa House of the Dragonia esitetään sunnuntaisin ja Valtasormuksia perjantaisin, joten sarjat eivät sentään nyrkkitappeluun lähde.

Seuraavat House of the Dragonin hahmokuvaukset ovat suoraan HBO:n tiedotteesta.

Paddy Considine näyttelee kuningas Viserys Targaryenia, joka on vanhan kuninkaan Jaehaerys Targaryenin seuraaja. Hän on lämminsydäminen, ystävällinen ja kunnollinen mies, joka haluaa jatkaa isoisänsä jalanjäljissä. Mutta hyvistä miehistä ei välttämättä tule suuria kuninkaita.

Matt Smith näyttelee prinssi Daemon Targaryenia, joka on kuningas Viseryksen nuorempi veli ja valtaistuimen perijä. Daemon on verraton soturi ja lohikäärmeratsastaja, jonka suonissa virtaa todellinen lohikäärmeveri. Sanotaan kuitenkin, että kun Targaryenin sukuun syntyy uusi jäsen, jumalat heittävät kolikkoa...

Olivia Cooke näyttelee Alicent Hightoweria, joka on kuninkaan Kouran, Otto Hightowerin tytär ja koko Seitsemän kuningaskunnan kaunein nainen. Hänet on kasvatettu Punalinnassa kuninkaan lähipiirissä, ja hänellä on hallussaan sekä hovikelpoinen viehätysvoima että tarkka poliittinen pelisilmä.

Emma D'Arcy näyttelee prinsessa Rhaenyra Targaryenia, joka on kuninkaan esikoinen, taitava lohikäärmeratsastaja ja puhdasveristä valyrialaista sukua. Voisi ajatella, että Rhaenyra sai syntyessään kaiken. Hän ei kuitenkaan syntynyt mieheksi...

Steve Toussaint näyttelee lordi Corlys Velaryonia, joka tunnetaan myös nimellä Merikäärme. Velaryonin lordi on vanhaa valyrialaista sukua ja Westerosin historian maineikkain merenkävijä. Lordi Corlys hallitsee maailman mahtavinta laivastoa sekä rikkauksia, joiden rinnalla jopa Lannisterin suku kalpenee.

Eve Best näyttelee Rhaenys Targaryenia, joka on lohikäärmeratsastaja ja lordi Corlys Velaryonin vaimo. "Kuningatar, jota ei koskaan ollut" ohitettiin perimysjärjestyksessä - uuden kuninkaan nimennyt Suuri Neuvosto suosi Rhaenysin serkkua Viserystä vain siksi, että tämä sattui olemaan mies.

Fabien Frankel näyttelee Ser Criston Colea, Blackhavenin lordin voudin aatelitonta, dornelaista alkuperää olevaa poikaa. Colella ei ole maata eikä arvonimiä; hänellä on vain kunniansa ja yliluonnollinen kyky käsitellä miekkaa.

Sonoya Mizuno näyttelee Mysariaa, joka saapui Westerosiin tyhjin käsin ja joka on myyty useammin kuin hän voi muistaa. Tämä kaikki olisi voinut nitistää hänet, mutta sen sijaan hänestä tuli kruununperijän, prinssi Daemon Targaryenin luotetuin - ja odottamattomin - liittolainen.

Rhys Ifans näyttelee Otto Hightoweria, kuninkaan neuvonantajaa eli Kouraa, joka palvelee uskollisesti sekä kuningasta että tämän hallitsemaa valtakuntaa. Hänen näkemyksensä mukaan valtakunnan suurin uhka on kuninkaan veli Daemon sekä tämän asema valtaistuimen perijänä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Stephen Kingin Se ai... Elliot Pagen Umbrell... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova