Tuorein sisältö

Hybridikeikka kotoa käsin - tämä Apulanta-uutinen on aprillia tai keikkailun uusi vallankumous

01.04.2022 klo 17.27 | Luettu: 1917 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Apulanta esiintyy tänä kesänä uransa suurimmalla keikalla Olympiastadionilla. "A30"-megakonsertti juhlistaa yhtyeen 30-vuotista uraa ja Stadionille on odotettavissa yli 40 000 ihmistä.

Tämä on totta. Ilman aprillia.

Mutta seuraava on joko aprillia, tai keikkailun uusi vallankumous. Hybridikeikkailu on nykyaikaa.

Koska korona-aika on pakottanut ihmiset elämään osittain eristyksissä jopa toista vuotta, on Apiksen Sipe Santapukki kehittänyt itselleen tämän myötä uudenlaisen elämäntyylin.

"Kotona oleminen on ollut ihanaa, enkä enää halua lähteä täältä mihinkään. Tästä syntyi idea, että miksi en soittaisi myös keikat kotoa käsin. Nyt kun teknologiakin sen mahdollistaa".

Livestreamien teknologia on ottanut suuria harppauksia eteenpäin parin viimeisen vuoden ajan. Apulannan Olympiastadionin keikalla etäyhteyksiä on toteuttamassa Technoc Oy.

"Bändi otti meihin viime syksynä yhteyttä ja kertoivat ideastaan. Tapasimme Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen kanssa Heinolassa ja tapaamisen päätteeksi olimme kaikki vakuuttuneita, että rumpujen soittaminen etäyhteydellä on mahdollista ja haluamme olla mukana toteuttamassa tiettävästi ensimmäistä tämän kokoluokan hybridikeikkaa", kertoo Technoc Oy:n toimitusjohtaja Ronnie Wattin.

Jotta etäyhteydestä saadaan mahdollisimman saumaton ja kaikki riskit tulee minimoitua, on bändi treenannut koko kevään eri lokaatioissa; muu bändi on treeniksellä ja Santapukki kotona.

Rumpalin design-kotiin on rakennettu autenttinen soittohuone, joka on replica Olympiastadionin kentästä.

"Tästä ei kannata huolestua, välispiikit pölähtää aivan kuten ennenkin" naurahtaa Santapukki.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Nuclear Blast Record... Star Trek: Picard 2-... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova